StuH 42 1/35

Previous topic - Next topic

drazen

Radi se o staroj Tamiyinoj maketi Stug III Ausf G. Na donjoj strani je utisnuta godina 1971 :D i ako se ne varam, to je prva serija Tamiya Stugova.
Po meni, najveći nedostatak iste je preglomazna "predebela" cev topa, što me odmah navelo da je prepravim u StuH ;)
Naime, datu cev sam samo malo "potkratio".
White wash je rađen tehnikom "laka za kosu".
svi komentari dobrodošli :)

Aki

To je bas matora maketa  :)
Veoma lepo si odradio zimsku semu, mada si mogao malo vise da "ogulis" belu boju.

medico

vrlo dobro, slazem se sa akijem malo vise cipinga , mada i ovako leopo izgleda steta sto je mali kontrast gelb i bela !
da li je to maketa koju pakuje academy ?

Hawkeye

Ja bas volim pedanteriju,ne slusaj ove aljkavce  ;) ,odlicno si uradio STUH-a  :super !

'Уживај младићу за младости своје!'

Trutek

Super je ispao, svaka cast.

Nego samo da napomenem, ne samo tebi vec i za ubuduce, kod whitewasha, mjesto oko decala/oznaka mora biti u boji vozila, jer oni nisu prefarbavali oznake i onda ih opet crtali na whitewash (sto je u najcescem slucaju bio vapno naneseno sa nekim cetkama direkto na bojistu i kao takav nije dugo bio na vozilima), vec jednostavno mjesto oko oznaka nisu stavljali u whitewash.

Eto, nije kritika samo kazem.

Momcha

Za staru Tamiyu dobro izgleda,samo bih i ja kao sto aki i mediko rekose jos chipinga uradio.

Messerschmitt

Лепа машина! Мени се свиђа оваква каква је, фина и педантна! Прљање је исто јако лепо урађено :super
Само, јел можеш мало детаљније да нам објасниш ту технику са лаком за косу?

drazen

Hvala na komentarima.
Što se tiče chipinga, tokom procesa "guljenja" sam se plašio da ne preteram :think, ali eto, nekom se sviđe nekom ne. Vjerovatno bi trebalo još malo oguliti ali meni je ovako u redu :).
Messerschmitt , to je ona tehnika pomoću spreja za kosu (mislim da je već neko pisao na forumu) ali ukratko; na prethodno nanetu panzer gelb naprskaš sprej za kosu, nakon toga lagano naprskaš bijelu i posle umačeš četkicu u vodu i stružeš bijelu s željenih površina.

Suhoj

Messerschmitt

Хвала на одговору. Имамо још једно питање, да ли лак за косу наносиш на претшодно излакирану површину?

Aki

Da, treba da se lakira.Ne bi trebalo sa akrilnim lakom, da ga voda posle ne rastvori.