Jagdpanther 1/35 Italeri

Previous topic - Next topic

dragos

Evo jedne,za moje uslove,brzinske makete.Moja prva nejednobojna sema,nisam bas odusevljen,ali dobro.Od dorada samo antena i resetke,napravio sam i scenu,od onoga sto se naslo pri ruci.Zbun je radjen od mahovine-Gardenia Zemun,230 din pa ko voli nek` izvoli.Farbe su Humbrol 94,160 i 116 posvetljena sa nekom MM zelenom.Lakirao sam sa MM acryl polusjajnim lakom,rdja na izduvu je mesana tempera.Toliko ovaj put,radujem se komentarima!  :caooo   

Aki

Farbanje je sasvim solidno ispalo.Gusenice si trebao da ofarbas,i bar da ih zalepis,da imaju prirodan pad.
I blato je bas cudno,na jednom mestu kod tockova je skroz zaprljano,a pored skroz cisto.Mreza na cevi ti je nepotrebna.
Nisi trebao da radis rdju na auspusima,jer tu ustvari i nisu cevi auspuha,nego dodaci koji su sluzili za eliminaciju plamena.
Ostalo je sasvim ok  :cheers

Suhoj

Skini mrezu, popravi gusenice i imas savrsenu maketu.
Ovako je samo odlicna :D
Lepo je uradjeno, svidja mi se :)

dragos

Uf,gusenice,na tom delu uvek posustanem.Mislim da bi bilo najbolje da ih ofarbam u zuto.Prvo sam naprskao Cosmos,pa je poceo da se ljusti,pa sam naprskao gun metal,pa gun metal sa sivom,pa malo rdje,pa isturene delove cetkom sa steel.Netegao sam ih sa najlonom za pecanje,ali je trebalo na 2 mesta,prosta stvar.Za blato cu na sledecim maketama da promenim recepturu kad se domognem nekih pigmenata.

Bojan Ue

Pozdrav,dopada mi se maketa a kamuflaza posebno! Ove gumene gusenice umeju da budu vrlo nezgodne. Naime fabricki cesto i malo krace nego sto treba pa pri postavljanju i natezanju znaju da puknu osovine tockova. Mogu ako su malo krace da se potope u vrucu vodu nekoliko sekundi i to moze da im doda nekoliko mm duzine. A za bolje naleganje na tockove dovoljno je i nekoliko manjih kapi super lepka. Tako sam ih adaptirao na mog Pantera. Njih u principu ne moras da farbas pre postavljanja jer se desava da se boja oljusti pri savijanju. Dovoljno je da ih sreds drybrushem nekom bojom zemlje u par nijansi, i onda dodas malo efekta rdje i blata pastelima i na kraju drybrush ispupcenih detalja sa steel bojom i to je to.  :cheers

Messerschmitt

Делије сасвим ОК...   ни подлога није лоша,ал делује ми некако пластично на појединим местима... :think
И слажем се са колегама у вези гусеница и те мреже на цеви...

LordNelson

Nije los ovaj Jagdpanther..  :)

Sijamski_Mrmot

Dobar rad, sve sto je vec navedeno za gusenice i mrezu stoji. Meni najvise "bode oci" ta visoka sivkasta mahovina, totalno mi je "out" kao da je s neke druge planete, ili je ofarbaj u tamno zeleno ili je skloni :D

Sto se tenka, podloge i ostalog rastinja tice, sve je dobro! :)

Pozdrav
Mirko

Terorista

podlogu sredi pre stavljanja makete da ti se nebi desavalo da ti tenk ne visi u vazduhu