Wulfrik The Wanderer

Previous topic - Next topic

vamsi

Evo jos jedne figure iz Warhammer Fantasy igre, 28mm.
Nadam se da vam se svidja, i naravno, komentari su dobrodosli :)

menestenasli

:o :o
Odlicno...
...Wulfrik deluje kao malo bolestan tip, hocu da kazem, zeznuo je i predatora,  ;D ali svejedno, odlicno je uradjen!
Kad vidim ovako nesto dobro hteo bih i ja da probam, dakle, gde kupujes figurice i koliko kostaju? Jesu li iz jednog dela ili vise (posto deluje da si svaki detalj odvojeno farbao pa uklapao  :super) Mogao bi i da pokazes jednu u radu, cisto da pokazes koliko je ovo komplikovano i da znam da li da uopste pokusavam
I sta nosi na ledjima? kao da je jedna obicna koza, jedna od, recimo, crvenog zmaja, i jedna sto lici na koru drveta. Jesu li to dekali ili si i to farbao? Jel ta "kora" reljef ili si samo dobro ofarbao? Ako si farbao kakva ti je to cetka kojom tako tanko mozes da farbas?
uhhh, mnogo pitam... :-[
Poz

vamsi

Heh!, jeste bolestan, ali veliki ratnik. Cak zvanicno, na GW-ovom sajtu ima sivo-plavu kozu, ali sam ja hteo da ga uradim normalnije.

Iz vise delova je, ali nisam farbao odvojeno, nego sam prvo sve spojio.
Sad, ne znam da li krsim pravila, jer obicno se na forumima ne radi marketing, ali bi trebao da ima da se kupi u Hobby-storu (ne znam tacno cenu - oko 10eura), ili nesto jeftinije u Griffonu.

Jeste i nije komplikovano za rad. Zavisi od toga da li zelis Table-top standard ili visi, kao u ovom slucaju, kao sto zavisi i od toga koliko imas strpljenja, sto je po meni jedna od najvaznijih stvari ka lepom rezultatu. Na zalost, nikad do sad nisam imao vremena da svako tolko prekidam da bih fotografisao, tako da nemam ni jednu foto-pricu.

Uglavnom koristim cetkicu 000 ili 00. Ponekad (veoma retko u zadnje vreme) za neke detalje gledam kroz lupu. Imam stonu neonsku lampu sa lupom, koja daje belo svetlo.

Na ledjima ima dve vrste krzna i nesto sto lici na krljusti. Nisu dekali, sve je farbano :)

Hvala sto ti se svidja :)
Poz

Starac sa planine

Quote from: vamsi on 02-09-2010, 10:17:41
Evo jos jedne figure iz Warhammer Fantasy igre, 28mm.

Koja je to tacno skala? 1/72 sigurno nije, negde sam nasao da je to otprilike 1/64 ili "S-skale"?
Takodje, koje boje koristis i gde ih nabavljas?
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

vamsi

Sto se skala tice, stvarno nemam pojma. Nikad nisam nasao neku uporednu tabelu toga.
Kad se kaze da je 28mm, misli se od peta do ociju. S tim sto nisu svi iste visine, kao ni u realnom zivotu, tako da su neki monsteri veci, neke zivuljke manje.

Koristim akrilne boje, uglavnom od Games Workshopa, koje ima da se kupe u Hobby store-u (ne znam adresu), nesto malo Vallejo i Rackham boja koje sam uzeo u Grifonu (Milesevska 7, u suterenu), kao i par P3 boja koje sam kupio u Sigilu (opet ne znam adresu).

Pop

Pozdrav,

Lep rad...Kazes da si neke boje kupio u Grifonu-Milesevska 7 u suterenu...Milesevska na Vracaru ?!

vamsi

Hvala/
Jes', bas ta, kod Kalinic pijace.

Starac sa planine

Quote from: vamsi on 02-09-2010, 12:25:20
Koristim akrilne boje, uglavnom od Games Workshopa, koje ima da se kupe u Hobby store-u (ne znam adresu), nesto malo Vallejo i Rackham boja koje sam uzeo u Grifonu (Milesevska 7, u suterenu), kao i par P3 boja koje sam kupio u Sigilu (opet ne znam adresu).

Evo malo proguglah:

Radno vreme Hobby Store-a:
Zvecanska 1a, tel. 011/265-22-36

Kontakt

Adresa: Pop Lukina br.6
Telefon: 011/3283 - 950
Mail: info@fantasygamesserbia.com
Sajt: http://www.fantasygamesserbia.com
Blog: http://fgsigil.blogspot.com/

A to nadjoh ovde  ;)

http://forum.klubzmaj.org

Nisam ni znao za ovo, sa' cu da gledam   :)
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

Emperor

Čitao sam o warhamefru i annet hoby store u zabavniku pre oko 5 godina.Kada sam prvi put video svidelo mi se šta vidim,ali pošto nisam iz bga teško mi je da stignem do zvečanske 1a gde je taj hobby store.Umesto toga kupujem u m hobby ju.U mom gradu nema ni jedna maketarnica koja može da zadovolji moje potrebe.A ako i imaju makete negde onda su to makete ratova od 50tih 20 veka pa nadalje što mene uopšte ne zanima.Još jedna me stvar nervira,a to je da kao pravi zaluđenik vojnicima ni u jednoj prodavnici igračaka ne mogu više da nađem kvalitetne figure kakve su nekada proizvodili.Uglavnom su to sada nekakvi vojnici koji skoro da uopšte nemaju trodimenzionalan izgled.Još veći problem je što buvljak u ovo doba godine slabo radi,a ja moram bar jednom nedeljno da ofarbam bar jednu figuru inače sam cele nedelje snužden.Sori na dugom lupetanju o meni ali šta ću otvoren tip k'o knjiga.Nego o warhameru čitao sam,a i još posedujem članak o svemirskim marincima i imperatoru iz starog broja zabavnika,dopala mi se priča.Oko terora zove se priča... :hahaha

Sijamski_Mrmot

Ovake figurice u Griffon-u se mogu kupiti "originalne" (da ne pisem svasta  :zvizduc) za svega 2-3 eur... pa ko voli nek izvoli, skoro pa dzabe :)

:deadhorse