M48A3 Patton Tank

Previous topic - Next topic

Mit@_koRupCij@

Zavrsih i ovu Tamiya maketu koju sam doneo iz Grcke. Ovo je moja prva maketa tenka (do sada sam radio samo avione), i u toku rada nisam imao nikakvih problema sto sam i ocekivao od Tamiye.
Evo slika, pa komentarisite:

Patriota

Lepo si odradio ovaj klasičan tenk.  :super
Samo zašto su ti slike ovoliko tamne ? Nije valjda i tenk baš toliko taman ili se ja varam?

Mit@_koRupCij@

Taman je zbog bele pozadine (fotoaparat se zbunio)  :headbang
Na 4-toj slici je boja najrealnije prikazana.
Pozdrav

Hawkeye

E ovo se retko vidja,lepo si ga uradio,svaka cast :) !

'Уживај младићу за младости своје!'

Sijamski_Mrmot

Pošto ti je ovo prvi tenk koji si radio odmah cu reci da je izvrsno uradjen.

Naravno, mesta za popravni na sledecem ima :)
- Imas silvering na dosta dekala (ovo bi trebalo da znas da resis posto nema razlike ni na avionima)
- Sledeci put malo vise paznje obrati na weahtering, prasine na tenku mora da ima i na gornjoj polovini cak i na kupoli. Pogotovu kod teknova WWII.
- vidim da si lepo chipovao tj izgrebao dekale na donjem delu tenka, isto treba uraditi i sa velikim zvezdama, deluju bljestavo ciste i netaknute, prosao valjda taj tenak kroz neko granje, zid od kuce...
- svuda si ga grebuckao osim pozadi kod kuke za vucu....
- vidi se da si "aviondzija" (ne mislim uvredljivo  :pilot ) dve greske koje su po meni karakteristicne za one koji sa aviona predju na oklop: Gusenice ti "vise" u vazduhu i wash/drybrush ti je malo preslab narocito wash.

Svejedno, kao sto napisah na pocetku, za prvi tenak odlicno! nemam zamerki na sklapanje, farbanje i nista drugo osim navedenog. Voleo bih da ga vidim uzivo na NG kupu ako ga doneses.

Pozdrav
Mirko

Mit@_koRupCij@

@Mrmot
Gusenice sam jedva i ovako namestio jer su iz 1 dela i nisu od tvrde plastike vec neke savitljive, a spajaju se topljenjem 4 klina. Video sam i sam da lete ali drugacije ne moze :(
Za silvering sam kriv  :headbang
Mogao sam vise da ga isprljam ail jos se ucim  :D
U svakom slucaju hvala na komentarima!
:cheers

Plavac

Sve pohvale druze,sledeci mora biti jos bolji :cheers

Sijamski_Mrmot

Quote from: Mit@_koRupCij@ on 22-11-2010, 14:10:08
@Mrmot
Gusenice sam jedva i ovako namestio jer su iz 1 dela i nisu od tvrde plastike vec neke savitljive, a spajaju se topljenjem 4 klina. Video sam i sam da lete ali drugacije ne moze :(
Za silvering sam kriv  :headbang
Mogao sam vise da ga isprljam ail jos se ucim  :D
U svakom slucaju hvala na komentarima!
:cheers

kada gumene gusenice "vise" mogu se namestiti tehnikom koju zovemo "pinovanje", nemam sad vremena da potrazim ima na netu dosta clanak o tome. Ukratko, uzmes npr. spajalicu, isecec vise ravnih delova od nje, izbusis trup tenka i "pinove" zalepis superlepkom u te rupice tako da pritiskaju gusenicu na dole, sve se posle zamaskira farbanjem i weahteringom npr blatom... ako ti ne objasnimo ovde, potrazi me na NG kupu pa cu ti detaljnije objasniti uzivo.

Pozdrav!