Jak-3 Eduard 1/48

Previous topic - Next topic

vlajko&marko

Pozdrav
Moj prvi Rus(jao i kuku) :cry

i prvi put koristim nesto od dodataka

E sad jedno pitanje ;D
Dali je tacna boja Hu-92 za kabinu ili treba neka druga?
:cheers

sezan

Sta kukas?Sta mu fali?
Fala bogu da je rus!
Ajde samo delji to!Ocekujemo napredak ..brz!
Pozz!  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Ivan Panon

hehhee dal radimo istu maketu...samo sto ja neam taj eceraj paa ako mozes da podelis informaciju samnom koliko kosta i di si pazario?

vlajko&marko

@sezan
Maketi nefali bas nista.I dobro sam se setio da uradim jednog Rusa.problem je u tome sto neznam koje boje da koristim za njega
tj. dali su tecne ove boje koje je eduard prilozio u sastavnici?
Quote from: Ivan Panon on 08-11-2010, 16:57:41
hehhee dal radimo istu maketu...samo sto ja neam taj eceraj paa ako mozes da podelis informaciju samnom koliko kosta i di si pazario?
eceraj sam uzeo prosle nedelje u M-hobby i kostao je 600din

milogor_strashni

maketa je zakon.. trenutno je u radu.. s obzirom da ovo radim iz ljubavi i uzivancije,  sve radim OOB, dodaci me ne zanimaju pa ne mogu da tvrdim za tacne boje.. ali pratim sastavnicu. jedina razlika je sto radim "shumadinca" sa LH dekalima;

Uzivanjac zelim

Pozdrav,
Milan

oddball

istu kutiju "Crvenihdjavola" imam i ja :) ali moj strpljivo ceka na policiukutiji da mi sin napuni dve-tri godine pa da mogu na miru da ga radim posto mi je upravo ovaj Jak najomiljeniji :)
na zalost ja ne znam koja je tacna nijansa sive boje u kabini tako da te tu ne mogu posavetovati. probaj da pitas kolegu Aranza ako je jos uvek ovde na forumu on je svojevremeno odlicno uradio jednog Eduardovog Jak-3, a mislim da ti moze pomoci i Papa_bear (sada mu je nick dada)
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Ivan Panon

ovo ti je slika jedinog preostalog zivog primerka Yak-3 U nasoj vojsci...pa sad pokusaj da skines boju koja bi to bila...

oddball

ova plava meni deluje kao ona iz MiG-21
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Ivan Panon

pa recimo...al to ti je yu standard...tako da verovatno je tacna e sad neam pojma koju verziju radi kolega maketar...
ako je ruska onu su imali neku bledu zelenu i sivu...

oddball

ta zelena je je ona koja se koristila i u Il-2? za sivu znam.
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

zamorano

Ne znam koliko ću da budem od pomoći, ali kada sam pokušao da saznam boju kabine za mog MiG-3, rešenje je otprilike bilo da može da bude neka svetlo-siva a može i tamno-siva a možda i neka plavkasta, zavisno od mašine, a može i nešto četvrto. Ako je kod Jaka sličan slučaj, onda možeš da budeš siguran samo ako nađeš fotografiju konkretne mašine koju praviš - i to u boji :).

oddball

koliko se secam nekih podataka boja unutrasnjosti je zavisila i od fabrike u kojoj se proizvodio. Preza u M-Hobbiju mi je rekao da je vazilo i pravilo da u zavisnosti od maskirne seme i boja unutrasnjosti je bila slicne: ako je bio zelene onda je i unutrasnjost bila one "Il-2 kokpit" zelene boje, a ako su bili sivo-sive onda je i kokpit bio obojen u svetliju sivu sa maskirne seme.
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

vlajko&marko

Hvala svima
Posto cu da radim Rusa u sivo-sivoj kamuflazi onda cu kabinu farbati u sivu tj Hu-92 kako je oznaceno u sastavnici
jos jednom hvala svima na  pomoci
:cheers

Ivan Panon

http://www.legang.fr/maquettes/Yak-9DiribarneXan/yak9iribarne.html

kolega mozda ce ti ovo pomoci isto je ruska verzija...cini mi se veoma tj odlicno odradjena pa prouci mozda posluzi...! pozdrav

Kerber

Anki je vec rekao u postu kod "Peshke"...
Svetlo sivo/plava, tamno siva, kao ovde, a nije na odmet znati da su kod kasnijih Jakova, ostavljali cesto (zbog zurbe u naporima "sve za front" i "sto vise aviona"), bar kod onih sto su se i kod nas zaticali, cele delove kabinskog prostora u svoje prirodne boje - lim, sper ploca ili drugo drvo, pa je cak, po recima bivseg pilota na Jakovima, iz Nisa, bilo i sasvim uobicajeno da poseces ruke na neki od bocnih limova za neke uredjaje - konzole...I to, posle rata, do 1950...ako ne i malo posle toga.