Dragon Challenger 2 1/72

Previous topic - Next topic

flanker

Model je bio izložen 12.12. u Vazduhoplovnom muzeju, pa ko nije stigao ili ga nije lepo video, sada ima priliku.
Sam model ima izuzetne detalje, gusenice su iz jednog dela i mekane su kao i sajle za vuču. Dodatni oklop od
cevi je sastavni deo modela, nije dokupljen, a ima još metalnih delova koji se stavljaju najviše na zadnji deo trupa,
konkretno: mrežice iznad motora, poklopci za gorivo čini mi se i još par delova na kupoli.
Top i mitraljez na kupoli su pokretni gore-dole. Farban brašem Revellovim bojama, a lakiran Model masterom.
Dodao sam jedino antene, naravno izvučeni ram.
Nisam siguran da li je ova jedinica učestvovala u Iraku ili Avganistanu, mada oklop to čini verovatnim.
Do postavljanja dodatnog oklopa sastavljanje ide prilično lako.
Bar armour iziskuje mnogo strpljenja i s obzirom da je metal izuzetno tanak lako se krivi.
U svakom slučaju preporučujem model iskusnijim i strpljivijim maketarima.

U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Momcha

Lepo uradjena maketa,pogotovu jer je 1/72.Sto se tice Iraka i Avganistana,koriscena je ali posle 2003.Ovo
ti je "novija" kupola i ima oklop i "zice" koji se koristi od skora (zadnjih 2-4 godine) za borbena vozila/tenkove u borbenim zonama.

pekar

IL-76

flanker

Definitivno model posle 2003/4, a nakon stečenog iskustva u borbama sa Talibanima i Fadejinima.
Sama maketa ima i neke delove koji idu na model koji je učestvovao u OIF 2003, ali nema zavesice,
pa zbog toga ne može da se uradi onaj "peščani". Beše jedan mnogo lep12og u 1/35 čini mi se.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.