Stug III 1/72 Italeri

Previous topic - Next topic

lord sir giga

Evo da nebude da samo pisem, evo i jednog oklopnika.
Maketa je takva kakva je, ali nije ispala lose, mane sam napisao u recenziji, pa koga ne mrzi neka procita.
Radio sam naravno cetkicom, a boja je bila Panzer Dunkelgelb 43 MM, i crna Humbrol 33.

Eto pa prokomentarisite koju, dobru ili losu nebitno (sto kazu sahovski velemajstori, vise naucis iz jednog poraza, nego iz 100 pobeda)

Profa

Uffff... odakle da počnem :think... Po meni je ovo više početak pravog rada, nego gotova maketa... :-\
- popravka boje di je pobegla (vrlo vidljivo na rezervnim točkovima), pa onda
- suptilni prelazi boja (nisu se svi paneli podjednako sunčali) -> isticanje detalja (wash) -> matiranje -> prljanje...
Daj ga bar prematiraj, mnogo se brate slatki sjaji...

Drugim rečima, ima još ohoho da se radi... :pilot :zvizduc
Bogu fala što sam Lala! :)

Hawkeye

Skini oznake pa nastavi dalje,ovo je tek pocetak  :) !

'Уживај младићу за младости своје!'

Bojan Ue

Za sad je dobro ali nije gotovo! Cini mi se po slikama da je maketa samo sa sjajnim lakom lakirana. U tom slucaju mozes prvo jedan lagani gereralni wash da uradis pa onda jos malo washa po panelima, uglovima... Ako si lakirao prontom onda mu udri wash sa ulajnim bojama i white spiritom. Posle ga izmatiraj pa onda dobar drybrush sa posvetljenom osnovnom bojom i ciping. Nakon toga zamesaj malo pastela pa se i sa njima malo poigraj po tockovima, gusenicama... Nego mi malo sumnjivo deluju ove gusenice, jesi li ih uopste farbao? A pre svega popravi malo boju na tockovima, pobegla je poprilicno sa ovih gumiranih delova. Znaci smirena ruka i jos malo strpljenja i bice na kraju super!  :super

lord sir giga

Moracu da vas razocaram, ali nista od gore napomenutog necu raditi, posto je maketa radjena za kolegu, i nece biti prljana niti sta drugo.
Ovo za sjaj ste u pravu, ali sta je tu je, jos uvek se razmisljam za sprej ili obican lak.
A bre sto mora odma da se nesto prlja i slicno, znam da su misljenja duboko podeljena, ali i novo ima svoju draz.
Pa kako bi bilo da vidimo blato po kupoli (u globalu umazan tenk) na Kalemegdanu, meni je mnogo lepsi ovako, odnosno onako.
U svakom slucaju hvala na pomoci oko daljih radova, ali neki drugi put.
Idemo dalje, sa nekim  :pilot

rodeo

Ama, sto trazis tudje misljenje kad sve znas?  :headbang
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

lord sir giga

Quote from: rodeo on 14-06-2010, 18:31:40
Ama, sto trazis tudje misljenje kad sve znas?  :headbang
E moj druze daleko sam ja od toga da sve znam, ali dobro je kad ti neko kaze sta valja a sta ne, za drugi put.
A i bitno mi je kad budem radio neku maketu za sebe, posto treba znati kako gde i sta odraditi, prvo da ne preteras, drugo da nesto ne odradis kako netreba.

Bojan Ue

U maketarstvu se nista ne mora jer je to hobi a hobi sluzi da se covek opusti od svakodnevnih obaveza i kvalitetno utrosi svoje slobodno vreme! Tako da u principu nista od predlozenog ne moras da uradis ako ne zelis i ako si zadovoljan vec uradjenim. Ti si pitao za komentare a mi smo predlozili malo experimentisanja. A sto se tice prljanja makete to je stvar ukusa i sta zelis postici sa maketom. Ako je to replika aparata koji je negde ucestvovao na bojistu onda ti za reprodukciju treba dosta referentnog materijala a ako ne zelis postici to onda je sloboda mnogo veca. Ni ja nisam pristalica kupanja maketa u blatu i preterivanja sa istim jer mi je malo bespotrebno kupati maketu u blatu a potom je postaviti na cistu policu. Drugo je kad radis dioramu i to onda ima smisla. Tako da sve je stvar izbora i ukusa a najvaznije je uzivati u radu! Pozdrav i samo napred u radu koliko to vreme dozvoljava.  :cheers

BodzaKambodza

Лично волим тенкова који изгледају као да су изашли из фабрике. Мислим да му треба само премаз мат лаком.

bajadera1968

I ja sam pristalica ovakvog rada. Volim da uradim maketu kao da je malopre izasla iz fabrike. Jedino sto dodam je kamuflaza. Mat lak i to je to.
Moji svi modeli oko 200 (avioni, tenkovi)su u 1/72