IS-2 Zvezda 1/35

Previous topic - Next topic

Slobo

IS-2, po ko zna koji put  :)

Ovo je poslednje od mene za ovu godinu, može to i bolje, al' kad čovek ne ume, onda je dobro i ovako  ;D

Zadovoljan sam što sam uspeo da iskoristim Zvezdine gusenice, koliko god očajne bile, vrela voda mi je pomogla da ih koliko-toliko oblikujem, tako da liče na nešto.. Farban je četkicom, lakiran dva puta revelovim mat lakom, ali se opet na fotkama sjaji  >:(

Evo fotki, pa procenite sami!

Živi bili, pozdrav!

dragos

Bravo.Lepo,izandjalo.Jesi li lepio,natezao gusenice,sta si im konkretno uradio.Malo si preterao sa desnim blatobranom,debela je plastika,pa izgleda vise nekako stopljeno nego ulubljeno.Boju si koristio prema sastavnici,probaj neke svetlije varijante na buducim Rusima,otkrice ti detalje,neces pogresiti.  :caooo

Slobo

Radio sam ovo, samo bez matica:

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,2187.0.html

Prvo su montirani svi točkovi, pa su gusenice spojene i navučene na točkove. Drvenim drškicama sam pritisnuo gusenice odgore, a zatim vrelom vodom prvo zalio gusenice na mestima gde se savijaju oko lenjivca i pogonskog točka. Posle toga gusenice već imaju skoro prirodan oblik, pa posle toga možeš da ih zaliješ još vodom da bi onako lepo visile. Ali! Važno je biti oprezan sa vodom i ne preterivati, na nekim mestima su gusenice krenule da se deformišu, srećom se sad to ne primeti. Sve to sam radio pre nego što je bilo šta bilo ofarbano. Lenjivci su mi se odlamali od ponovnog skidanja i vraćanja gusenica, ali to je valjda cena koju sam morao platiti.. Na kraju krajeva - zadovoljan sam!

Plavac

Nije lose ali si svakako mogao da obogatis maketu koja je inace siromasna detaljima,na primer poklopce na periskopima,antena,prednji DT mitraljez i mozda jos ponesto ;)
Sirenu si pogresno zalepio ali predpostavljam da si pratio sastavnicu na kojoj je greska  ::)
Pozdrav

Slobo

I pored 300 slika ja verujem sastavnici  :headbang Inače, "duška" koju sam dobio u kutiji je bila čista smejurija, loše odlivena, pa me je mrzelo da se trudim oko nje... Mada bih mogao da nabacim neke stvarčice na njega, na fotkama su nosali sve i svašta na sebi... Za sad ostaje ovakav.

Pozdrav!

Patriota

Slobo,

ovaj stenjak ima nešto posebno. Nećemo sad da sitničarimo oko detalja. Kad znamo ko ovu maketu pravi i kakav je njen kvalitet, onda je ovo više nego dobar rad. Pre svega mi se mnogo sviđa onaj beli krst po vrhu kupole. Lepo ostarena bela boja. Nekako budi duh prošlosti.
Šta se mene tiče: Superiška ! :super