T-55 В Афганистане 1/35 Tamiya

Previous topic - Next topic

Suhoj

I napokon je gotov cuveni T-55 kog radim vec preko godinu dana.
Originalna ideja je bila da bude VJ, onda sam mislio ipak Iracki i na kraju uradio sovjetski, nista me ne pitajte  :lol
Tamijina maketa, cisto ludilo, sama se sklapa, uzivancija za rad stvarno.
Evo pesme jedne za odgovarajucu temu i uzivajte u slikama  :)

Nemsy_29

Uu meni se svidja, super je ispao. Al ipak si trebao VJ  ;)

dragos

Super je ova bestija.Boja je super i otkriva detalje.Ja bih bio srecniji sa irackim.Imam jedno pitanje.Da li su Sovjeti u Afganu imali bas takav tenk,uradio si ga sa ovim limovima oko otvora na kupoli,ja kapiram da je to neka ceska,poljska fora,a opet Rusi imaju svoje nece da uzimaju tenk radjen po licenci.Mozda se varam,ako nisam u pravu pojescu sastavnicu za kaznu.   :deadhorse

Suhoj

@dragos
ISkreno me ne zanima to, mislim stvarno je svejedno mogo sam da napisem i Poljski T-55 tu i tu, Ceski T-55 tu i tu, bilo sta i onda bi ispao tacan....
Ja gledam prvenstveno izgled makete a onda istorijske zahebancije....

Hawkeye

Podrzavam ideju sto si ga uradio sovjetskog iz Avganistana,odlicno ti je ispao :) !

'Уживај младићу за младости своје!'

Aki

Bas si ga dobro odradio!
Jedino mi malo boja vuce na SMB, trebao si neku jacu zelenu.
Sve u svemu, izuzetno uradjeno!

@dragos
Ti "limovi" oko otvora, kako ti kazes, su glavna razlika izmedju T-55 i T-55A, i oni su bili zastita od radijacije.Nisam ni ja siguran da li je avganistanu bilo "A" verzija.

Momcha

Maketa je odlicno uradjena.Zagaravu mu malo auspuh pigmentom (cnim)

Mikoyan29

auuu  :god super si ga zaprljao, strava izgleda tenkic   :mjetal
MK "Oluj"

zaki

Baš lepo izgleda, nego reci da li ta Trumpeterova T55 zahteva neke dorade oko klirensa jer ovde se često spominje da je ta maketa dosta neprecizna. Pitam te jer planiram da radim T55 a Tamiyina maketa se teže nalazi a uz to je i skuplja, tako da mi Trumpeter deluje kao izvodljiva varijanta.
pozdrav

a da, sad sam primetio, s obzirom da sam svojevremeno bio tenkovski mehaničar i dosta vremena proveo ispod i na poljskim T55 (kasarna Crveni krst u Nišu), koliko se sećam ona dva bureta za naftu nikad nisu bila ofarbana već su bila u boji lima od koga su bili napravljeni.

i još jedna konstatacija, gde ti je balvan.
:cheers

Suhoj

@zaki
Ne znam stvarno za Trumpeterov, nikad ga nisam imao u rukama, imam samo ovaj i nesklopljen SKIF-ov koji nije bas sjajan.
Tamiyin ti je sigurno pun pogodak jer je maketa vrhunska. Vredna svakog dinara koji platis za nju.

Verujem ti za burad ali ovaj je iz Avganistana, sovjetski, tako da ne verujem da je isto  :)

Balvan nisam stavio iz 2 razloga, nisam imao vremena (evo do pre pola sata sam jos neke sitnice zavrsaavao za sutrasnje takmicenje) a drugo nisam bas ni hteo jer sam zeleo da se vidi vise zadnji deo tenka i neki detalji.

I hvala , drago mi je da ti se svidja maketa  :)

zaki

ups, nisam dobro čitao, mislio sam da je ovo Trumpeter, izvini.
Vidimo se sutra.
pozdrav
:cheers

iguanac

Odlican rad! mala istorijska zavrzlama (koje, kao sto rece, ne volis) - mislim da Rusi nisu ni koristili T55 u Avganistanu - osnovica njihovih snaga cinile su T62. Ali je zato proruska Avganistanska armija imala T55! vidimoi se sutra!
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

Plavac

Predivan je u svakom smislu te reci,uzivo mi je jos lepsi,sve pohvale  :cheers