Revell 1/72 Crusader Mk.III

Previous topic - Next topic

Profa

;D back to the roots, eh?
Fino izgleda, i deluje uspela kamuflaža, jedino mi to guljenje crnom ne ide :think pre bi ga odradio nekom tamno braon i/ili grafitom (ne znam koja je bila nijansa prajmera)...
Bogu fala što sam Lala! :)

Goran A.

Mozda je zbog velicine makete bolje da se radi tamnijom bojom, da bi se uopste i videlo, sitno je to.

Sandman

Upravo kao shto kaze AG02 - zbog male razmere crna je najbolja varijanta za simulaciju chippinga, a imajte u vidu i da su ovde prikazane fotke makro mod, dok je sama maketa 2-3 puta manja u realnosti.

Na nekim mestima je boja bledja a negde tamnija, zavisno od toga da li je chetkica tek zamochena u boju ili se malo prosushila, tako da se dobiju varijacije u ogrebotinama.

Chak i za vece razmere ovo je pogodna boja, jer tada su ogrebotine iste velichine kao i ovde, dok je maketa npr. duplo veca, pa sve to deluje josh realnije... ovde su ipak malo prenaglashene velichine...

Inache, na kraju ce uslediti dodatno prljanje pigmentima tako da ce ogrebotine dobiti tu i tamo i malo rdje i crna ce da se iznijansira drugom bojom ;)

Goran A.

Mozda bi i mogla boja celika koju je Gasha upotrebio, ali i razredjena crna na tako maloj maketi moze da prodje. Celik ne korodira tako lako i brzo kao gvozdje. U pustinji nema vlage pa je tim prirodna boja metala duze odrziva.

Sandman

Danas su okonchani radovi na Crusaderu.

Prashina i ostatak weatheringa su uradjeni pomocu MiG pigmenata, dok su gazne povrshine istaknute "gunmetal" slikarskom olovkom...

Staklo fara na kupoli je uradjeno od Kristal Kleara, a zalepljeno gloss lakom

A evo i malo slika sa detaljima...

I naravno za kraj... "The fleshic strikes back"... :D

Aki

Баш си га добро одрадио Срки, таман како треба.
Онако суптилно запрљан, баш по мери  :)

Momcha

Lepo uradjeno,nema sta.Sada tek primecujem,a stvarno ispada iz cele slike,asov na kupoli.
Nekako mi je prevelik za razmeru (mislim na drvenu drsku)

Sandman

Jeste, ashov je bash loshe odradjen, ali iskreno nisam zeleo da ga sechem.

Ne znam da li ste primetili, ali i samo telo tenka je chudno.. chudno u tom smislu da je krace nego bi trebalo, chime se stvara efekat da je kupola otprilike na sredini tenka, a ne pomaknuta u napred kako je na pravom Crusaderu!

To su rekao bih glavne mane ove makete - farove sam sam sredio da liche na prave, kao i one shtitnike oko njih koje sam napravio od zice... josh poneke ruchke su siromashno odlivene, ali to su vec sitnice...

Sve u svemu, dobra maketa za rad, gusenice su me odushevile kvalitetom i lakocom postavljanja....

Kamuflaza mi je predstavljala mali izazov zbog farbanja kamuflaznih polja chetkicom, kao i malo drugachijim redosledom weatheringa, dok sam i chippingu ovaj put posvetio malo vishe paznje i isprobao tehniku crtanja istog.

Goran A.

Odlican, izasao iz svoje razmere!

Profa

Lepo si ga odradio, uz moju primedbu da deluje nekako nezgrapno i k'o karikatura :-\ To, naravno, nije do tebe nego do odlivka...
Što se ašova tiče, ja bi' to skin'o, samo kvari opšti utisak... No, pretpostavljam da je sada kasno pošto je odliven :-\
Kamuflaža prva liga, starenje isto takođe :super, a krajnje je vreme da nađeš neki manji USB... :D
Bogu fala što sam Lala! :)

Sandman

Quote from: Profa on 10-05-2011, 11:03:10
... uz moju primedbu da deluje nekako nezgrapno i k'o karikatura :-\ To, naravno, nije do tebe nego do odlivka...

pa to... telo je krace i daje disproporciju... :(
gledajuci referentni chlanak po kome sam radio, vidi se da mu silueta odstupa...

Što se ašova tiče, ja bi' to skin'o, samo kvari opšti utisak... No, pretpostavljam da je sada kasno pošto je odliven :-\

razmishljao sam o tome danas, ali ipak cu ga ostaviti..
na zalost, nisam na vreme obracao paznju na taj detalj, a sada je kasno jer cu oguliti farbu svuda oko ashova, ashov je odliven, da... :(

a krajnje je vreme da nađeš neki manji USB... :D

aaaa ne... ne menjam ja ovaj Kingston!  :P 0:) ;D

hvala svima na komentarima i kritikama :)

Goran A.

Oklop i vozila u 1/72 su prilicno iskarikirani u mnogim detaljima. Bolja je 1/35 ali mi ipak nekako vise lezi 1/72. Tu samo eceraj pomaze.

Jadgkommando

Postoje i manji usb stick-ovi... hmm :think ovaj
je nesto ogroman da nije radio photoshop :D :D
...salu na stranu.

odlichan je Crusader! Lepo i pedantno, bravo. 8)

Pozdrav!

gasha

lepo izgleda, pustinjska sema uvek interesantna za rad. Dve sugestije od mene. Izguli malo pogonske zubcanike i cipuj ga odozdo, kamenje je tuklo sigurno donje povrsine. Ovako odozdo deluje ko iz radnje.