P-38L - Academy 1/48 - Putt Putt Marry

Previous topic - Next topic

husky

Poodavno sam preuzeo od prijatelja maketu P-38L Lightninga.
Standardna Academy-jeva maketa u razmeri 1/48, lepo se uklapa, ne bas kao Tamija ali sasvim pristojno za moj ukus.

Od aftermarketa tu je Eduard set za kabinu i Microscale oznake da nebih koristio one budjave iz kutije.

Radicu standardnu verziju, overall srebrni sa oznakama pilota pukovnika Charlsa McDonalda iz 475 winga sa pacifickog ratista.

Od dorada za sad su najvece mrezice u uvodnicima vazduha na bokovima trupa, po koja zica i rucica u kabini,  dorada prednje noge stajnog trapa kao i naoruzanja.
Maketa ima gume uradjene od kaucuka sto mi se dopada i izgleda realnije, a i lakse je za farbanje!

Kokpit je vrlo lep kad mu se doda eceraj.
Sasvim korektno izgleda:

Malo farbe i wash sad dolaze na red.
Boja kokpita je Interior zink hromate green.

Instrument tabla je standardno kombinacija celuloida i eceraja:

U trup je ubacen komadic stirena da bi podigao patos kabine i da bih je pozicionirao na pravo mesto.

Sijamski_Mrmot

Ala si se raspucao.... :super

2 god ne završiš maketu nego ih samo gledam započete svaki put uz kafu a sad si krenuo da delješ na sve strane :)  Vidim da je i ovo mrdnulo, ajde sad udri ga i da ga uskoro vidimo i završenog! :pilot

modellius

odlicna maketa, jos bolji pocetak! mali savet, posto su gume od " gume " tj kaucuk kako kazes, na dodirnu povrsinu gume sa felnom zalepi alu foliju ili zafarbaj poprilicno debelo jer nakon izvesnog vremena dolazi do hemijske reakcije i mogu da se dese dve stvari, da ti guma popuca i raspadne se, ili da guma izjede i upropasti felnu..... radio sam ovu maketu nekada davno, meni se desila prva verzija a drugaru iz madjarske druga.... nazalost, pa se preslo na rezin..... no, bolje spreciti nego leciti
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

husky

Sve lepo i kako treba ali ova zelena je smrt za oči!
Nisam još video slike ili živ avion iz tog razdoblja, da je koristio ovakav otrovan ton boje interiora.
Mislim, da bi običan US interior green bio sasvim pristojan.

Josip

husky

To su slike slikane sa mobilnim, bez dobrog osvetljenja i poprilino posvetljene, nije tako u prirodi.
Boja je autentic za raj period.