1:72 ESCI AV-8A Harrier U.S.Marines

Previous topic - Next topic

dragan_mig31

Zdravo.Ovo je stara ESCI maketa AV-8A US MARINES.Maketa na kraj bi trebala da predstavlja AV-8C harrier u sastavu americke marince.Kokpit je OOB + malo dorade a tu je i resinsko s-III sediste.Sama maketa se ne slaze bas naj naj ali je 10 puta bolja varijanta nego hasegawe koja je bez bilo kakve detalje ili fujimi koja je preskupa.Panele sam malo udubio za svaki slucaj.Za sad toliko :)

ubermagog

ESCI Harier izgleda vrlo dobro kad se sklopi, samo obrati pažnju i probaj kako ti stoji na sve 4 noge - ja sam svojevremeno uradio 3 komada i na svima je bio problem...
Najbolje je da ne ulepiš krila, nego prvo trup i njegove točkove pa tek onda da dodaš krila i poravnaš noge na krajevima uz 'pogađanje' pravilnog ugla pod kojima ta krila stoje - vrlo pipavo i negzodno!

dragan_mig31

Quote from: Airsuba on 08-12-2010, 22:01:11
ESCI Harier izgleda vrlo dobro kad se sklopi, samo obrati pažnju i probaj kako ti stoji na sve 4 noge - ja sam svojevremeno uradio 3 komada i na svima je bio problem...
Najbolje je da ne ulepiš krila, nego prvo trup i njegove točkove pa tek onda da dodaš krila i poravnaš noge na krajevima uz 'pogađanje' pravilnog ugla pod kojima ta krila stoje - vrlo pipavo i negzodno!

Uh nema sanse da tako radim,sigurno cu nesto da polomim.Hvala za ovo.Obraticu paznju kad bude doslo vreme :)

dragan_mig31

Nakon nekoliko dana smirglanja kitiranja i urezivanje panela ponosan sam da predstavim trenutno stanje.Sve je kitirano uz pomoc super lepka CA i malo tamiyinog kita.Panele na neka mesta su totalno pnovno urezane.Sad ostaje da sredim jos poneki spoj odozdo kod topova.Pitocev je izradjen uz pomoc medicinske igle i gitarske zice.Dodacu jos detalja u kokpitu jer poklopac kabine ne pase bas naj naj i nemoze se postaviti zatvoren.Planiram da maketa bude ofarbana za 2-3 dana od sada.

husky

Lepo ti ide to avionce.
Sa cime ces ga naoruzati?

dragan_mig31

Ma razmisljao sam dali da ubacim mk-82K,neki roket podovi,rezervoare i sajdvindere,ima puno varijante u igri.Za sad maketa je u status kvo jer dekali su se raspali pre neki dan kad sam probao da ga dekaliram.Cekam da stignu neke superscale dekale pa mozda cu da prefarbujem skroz maketu ali jos neznam.Videcemo za koju nedleju.Kao zamenu i smirenje zivaca radim Hellerov Mirage V BA sa belgijske oznake.Jos malo pa ide na farbanje.