Eurofighter Tiphoon 1/48,Revell

Previous topic - Next topic

Milan18111

Veoma lep avion,sa dosta datog naoruzanja ali sa malo slabijom zavrsnom obradom.Po meni jedini veci nedostatak bi bilo odsustvo riveta ,narocito na krilima i gornjem delu trupa.

Sastavljanje makete nece stvoriti nekih ozbiljnijih problema.Jedino sto ce biti malo teze sataviti usisnik ispod kabine jer smirglanje unutrasnjih sastava u usisniku iziskuje vise rada i paznje.
Maketa necu nesto posebno doradjivati,sem par sitnica i do sada sam uradio sledece....

Kutije trapova sam doradio ,takodje noge i poklopce stajnog trapa....

Kanopi ,sproveo sam sve kablove i uradio stranice kanopija...jedino sto ce sve biti satavljeno posle farbanja...

Jedini panel koji sam otvorio je ovaj gde su merdevine na sklapanje....

To je to za sada,sledi ubacivanje tegova (30 gr)...farbanje kabine,trapova i panela pa sklapanje...

Pozdrav ,
Milan

Shteff

Ne smem ni da zamislim kako ce na kraju da izgleda  :o

Od kojih materijala pravis ove kablove i kako ih tako precizno postavljas?

ubermagog

eto ga doktor za 'sprue' .... c,c,c,c,.....  :D

sezan

To ti je navlaka!A obeco si samo ces malo da razvlacis kablice..a ti sine ko da si EPS   :hahaha !Bravo Milane..ekspertski kao i uvek! Studiozno...hmm...za ove epitete da mi uplatis jedno 20 jura.. na racun!  :naughty  :P
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Nemsy_29

Toooo jedna od omiljenih letelica! Ovo cu bas sa uzivanjem pratiti  ;D

Pedja

Na samom početku se vidi da će to biti još jedan vrhunski rad. Pravo je uživanje pratiti napredak tvojih projekata.

dragan_mig31

Samo napred :) jedva cekam da vidim kak oce ovo da izgleda kad bude ofarbano.

Sandman

Rivete koji nedostaju cesh doraditi?  ::)

Quote from: Milan18111 on 25-12-2010, 22:19:13
Maketa necu nesto posebno doradjivati,sem par sitnica i do sada sam uradio sledece....

mislish, necesh joj ugradjivati motore (koji rade) i pomerajuca krilca, tochkove, poklopac kabine i slichno? :D
(obzirom da si nas navikao da ove tvoje dorade kapiramo kao "podrazumevane") ;)

Koju/chiju verziju planirash da radish, obzirom da se razlikuju boje za kamuflazu?

Pretpostavljam da ce ti ovo biti pravi izazov, da na monotonoj kamuflazi docharash detalje i uticaj vremenskih uslova :)

lord sir giga

Ajde Milane da i ovo cudo bude sredjeno, i odradjeno.
Cije ces oznake staviti, odnosno ima li nekog izbora.
E bas me interesuje kakav je to usisnik u 1/48 koji ce tebi da stvori problem, prosto da ne poverujes.
I kad pomenuste vremenske uslove, gde borave avioni kada su mecave, nije valjda na pisti.
Da li ih teraju u kaponire, posto videh set fotografija od ranije Dikija a na njima nema ni pahuljice.
TJ kakvo je pravilo sluzbe u takvim uslovima, da li se avioni sklanjaju u kaponire ili stoje napolju.
Izvinjavam se milane zbog ofa ali me bas interesuje.

Milan18111

Hvala Svima na komentarima.

@ Shteff
kablove pravim od sprua ,koje razvucem od ramova sa maketa.

@Sandman

Pa jos nisam odlucio koju shemu cu raditi.Izgleda da je veci problem uraditi cist avion nego prljav :naughty
Ako uspem da  nadjem dekale,bice RV Saudi Arabije bas iz razloga sto im je shema visebojna

...ako ne nadjem bice verovatno Engleski,oni su prljaviji nego ostali...

Sandman

Quote from: Milan18111 on 26-12-2010, 10:04:49
Ako uspem da  nadjem dekale,bice RV Saudi Arabije bas iz razloga sto im je shema visebojna

Izvol'te ;)

http://www.theaviationworkshop.co.uk/ma169-world-air-power-update-part-2-p-181.html

...ako ne nadjem bice verovatno Engleski,oni su prljaviji nego ostali...

Ako ne nabavish ove Model Alliance dekale, nije losh ni shpanski primerak - ima zanimljiv amblem na vertikalcu...

sezan

Na "Bgd pobedniku" videsmo neki set,sa Saudijcima ,koliko se secam i bio je oko 15 e... :think
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

mikoyan

E, Milane, ovo ce pomno da se prati. Ocekujemo inetersantan rad kao i sve prethodno uradjeno.

vlajko&marko

Jos jedan rad za udzbenike 
Ja navijam za saudica   ;D

PELE

Sta da kazem... savrsen osecaj za detalje!

Pratim!

Pozz