VJ T-72

Previous topic - Next topic

dragos

Zdravo.Zvezdina maketa,doradjivane neke stvari.Mislim da mi je ovo prva maketa koja ne izgleda nekako igrackasto i poprilicno sam zadovoljan.Doradio sam navlaku na topu,PKT,antenu,var na kupoli,blatobrane,"stepenik" za penjanje na tenk,deblo za  izvlacenje i jos neku sitnicu.Boja je Revell 362,dobro posvetljena.Lak je MM polusjajni akril.Vash mesavina crnog i smedjeg tusa.Okupao sam tockove sa pigmentima,ali malo vuce vise na crveno.Gusenice sam farbao u neku tamno sivu,pa malo u smedju pa drajbras sa steel.Izvinjavam se na s****e fotografijama,ali i ove su bolje nego nikakve. 

Aki

Веома лепо урађено.
Мада ми ова нијанса пигмента некако не лежи, много вуче на рђу. Чини ми се да му ниси фарбао гусенице, него си их само запрашио пигментима?

ubermagog

s'obzirom da je iz kutije, ispao je vrlo dobro!

složio bih se sa Akijem oko tog crvenkastog pigmenta, previše podseća na 'rđu' - zbog tonaliteta celog tenka lepše bi izgledao da si koristio nekakav žućkasti u stilu klasične 'prašine' od puta.
Pošto su pigmenti u pitanju nikad nije kasno da se dodatno napraši kad (i ako) dobiješ inspiraciju ;)

dragos

Zdravo.Menjacu pigment u svakom slucaju.Malo na fotkama vara utisak o crvenilu.Mada,trenutno sam u posedu tri kesice nekakvog crvenosmedjeg crkvenog pigmenta i Mig Vietnam Earth,tako da mogu da radim koroziju i u razmeri 1:1 na olupinama.

Patriota

Šta se mene tiče farbanje tenka odgovara u potpunosti. Evo da budem iskren, da neko ne kaže da sviram melodiku. Tiče se topa, koji je suviše velik, tj. predimenzionisan. Ali tu nisi ti kriv.

Inače celokupan utisak je dobar i autentičan. E sad, što je ZVEZDA zabrljala stvar, a ti treba da ispravljaš krivu Drinu, to je već nauka za sebe. Šta se mene tiče evo iskrenog komentara, kao što bi rekao moj komšija Mladen:" Položio si sine ! "  :super

Plavac

Odlicno nema sta,svaka cast  :super

Cicak1973

tenk

bravo dragose,jako lepo uradjeno i drago mi je da si uradio tenk koji se nalazio u mojoj ceti! :super samo ako dozvolis skrenuo bih ti paznju na par stvari koje si promasio,ali nikako ne umanjuju tvoj trud na ovoj maketi!elem prva stvar koju bi trebalo da ispravis su rebra iznad valobrana posto na nasim 2-kama izgledaju drugacije(pogledaj kako je to patriota uradio na onoj ddr 2-ci!)drugo brojevi nemaju crtice od sablona vec su "puni" i broj sa leve strane kupole je manji,dok si onaj ispod turele k-dira trebao da pomeris jos malo napred.i jos samo dve stvari,a to su (barem po meni) ulaz instalacije ic fara kod komandira si trebao malo vise da zatvoris(ovako izgleda kao da je tu rupa ,a ne var)i nekako su mi "alke" za kacenje cerade iznad opreme za podvodnu voznju prevelike :think kazem ponovo da su ove moje opaske samo pozitivna "kritika"i nikako ne umanjuju veliki trud koji si ulozio u ovu maketu!i da ,crvenilo koje se vidi na onoj slici na kupoli su mesta gde se probija zastitna crvena boja,a ima i mesta gde se vidi i stara ruska!eto to bi bilo to,i da sledeca bude jos bolja :cheers
www.oluj.org
"May God have mercy upon my enemies, because I won't."

Vladimir

Lep T-72 svaka cast
Ф89 НС

dragos

Hvala na konstruktivnim kritikama.Tenk u pravu si za rebra na prednjoj oklopnoj ploci.Treba biti 4 jednaka.Dekali brojeva su LH Mig-29,nisam hteo naknadno da muljam.Zanimljivo je to da su na maskirnim T-55 bili ovako nasprejani po slicnom sablonu.Srecna Nova godina svima!

PELE

Јако добро изгледа, свака част мајсторе!  :cheers