predlog - "ZLATNO DOBA MLAZNJAKA" - mlazna avijacija 1946-1970

Previous topic - Next topic

dusko

Evo i ja prijavljujem Me 262 1:72 Revell  tako da cekam pistaljku i pocetak.

Suhoj

E ucestvovacu i ovde sa MiG-21. Mali doprinos za nadu da ce kampanje ipak biti  ;D

Sandman

STIG, potpis si verovatno kucao cirilicom - softver foruma ne podrzava cirilicu u potpisu, predlozima za glasanje u anketama, kao ni nasha slova u textu ispod avatara.

Shto se tiche kampanje, u redu, nastavice se kako je planirano, ali moramo da odluchimo ko ce je voditi, poshto je Suba odustao od cele ove priche.

Predlazem da je (kao i drugu Subinu - "Chetiri velikana") vodi AG02 poshto je dobro upucen i u tematiku, ali i u pomoc oko potrebnih referenci.

Ako ne, ove dve kampanje ce onda preuzeti moderator na ovom podforumu - Mutayu.

Datum za planirani pochetak ostaje 1. februar, nastavite sa pripremama (izaberite makete koje zelite da radite, prikupljajte lagano reference), i prijavljujte se na ovoj temi za ucheshce.

mutayu

Nastavljamo sa organizacijom kampanje! AG02 ce je voditi a ja cu moderirati. Sve sto je Airsuba predlozio i napisao ostaje da vazi. Molim zainteresovane da nastave sa prijavljivanjem i da se izjasne koje ce makete raditi. Pocetak kampanje je 01.02.2011. i dotle ce pravila biti definisana i sve ostalo pripremljeno.

dragan_mig31

Ja prepravljam moj nalog i ulkucuujem se sa MiG-21 R (plastyk MF+ neke detalje od staroga KP-a) + JRV dekale.

Boki

Uključio bih se sa Hawker Hunter-om Mk.58 (švajcarac sa Maverikom iz 1993.).
Pretpostavljam da se uklapa u pravila s obzirom da je poleteo 50-ih godina. :think

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Goran A.

Bilo bi bolje da prikazani avioni varijantom i dekalima odslikavaju svoj zenit, dakle do 1970.

Boki

E, sad si mi ubio volju da ga radim :D . Šalim se, naravno. ;)
Iskreno, isplanirao sam mnogo pre najave ove kampanje da radim švajcaskog Hunter-a, ali rekoh sebi da je ovo odlična prilika da isforsiram sebe da ga i završim. :)
Hunter je, inače, svoj vrhunac doživeo upravo šezdesetih i sedamdesetih (Suecka kriza, Šestodnevni rat, sukobi Indije i Pakistana...) ali, na žalost, nemam oznake aparata korišćene u tim sukobima.

Quote from: Airsuba on 30-12-2010, 20:42:31
Da bi Kampanja bila što jednostavnija i lakša mislim da bi mogle da se rade sve verzije određenih tipova, čak i one koje su i sada u upotrebi (znači na primer SVE verzije F-4 Phantoma, ili Miga-21). Takođe bi mogle da se rade i sve raspoložive šeme farbanja ili oznaka. Znači totalna sloboda, samo se obrati pažnja u koje je od koje godine je model aviona počeo da se koristi.
Je li ovo predlog ili je usvojeno kao pravilo? :think
Ako je pravilo, mogu već da krenem sa šmirglanjem. :pilot ;)

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Goran A.

Pa napisao sam "Bilo bi bolje...". Vazno je da je varijanta proistice iz navedenog vremena a ako leti i danas naravno da ne smeta.

mutayu

Glasao sam da mi se kampanja dopada ali da necu ucestvovati, medjutim, okolnosti su se promenile! Prijavljujem se i ja sa Airfixovim Gloster Meteorom F.8 u 1/72.

Nemsy_29

Definitivno idem sa F-86F, za mig-23 cu da vidim jos jer planiram spita u propelercima da radim pa ne znam da li cu stici.

mutayu

Molio bih ucesnike da se uozbilje malo u vezi prijava!

dusko

:cry :cryOvoga puta sam istrcao malo pred rudu  a prethodno nisam bas prostudirao pravila kampanje(tek danas vidim na cemu sam) tako da ne znam da li cu ucestvovati sa Me 262 A1a Revell posto verujem da prilozeni dekali ne mogu "proci" u ovoj kampanji ako neko ima predlog neka javi ili u suprotnom da se povucem na vreme .Dusko.

Goran A.

Nemacki ne ali mozes da radis, ruski, francuski, americki, cehoslovacki. Ruski ti je najjednostavniji, ni francuski ne zaostaje. Mozes da pronadjes fotografije i profile na internetu.

dusko

To bi znacilo i nabavku dekala da li postoje dekali za ruske na primer  sad san nesto trazio ali sve nalazi neke nemacke dekale.