predlog - "ČETIRI VELIKANA" - Spitfajer, Mustang, Jak i Meseršmit 109

Previous topic - Next topic

ubermagog

Tema ove Kampanje je prilično jasna, sve verzije, podverzije ili varijacije su dozvoljene. Takođe se mogu raditi sve šeme bojenja i označavanja, kako iz radne tako i posleratne upotrebe.

Pošto je sa maketama Jak lovaca situacija relativno komplikovana (naročito u 72) predlog je da mogu SVI modeli odnosno Jak-1, Jak-3, Jak-7 i Jak-9 u svim svojim varijantama.

Sve razmere su naravno dozvoljene.

- Molim dajte svoje predloge, pitanja, ideje i sl.

- Pitanje termina održavanja kampanje je i dalje otvoreno, dok bi dužina kampanje bila 6 meseci!

- Takođe se ovde prijavljuju svi zainteresovani, koji će zatim biti skupljeni i navedeni na nekom vidljivom mestu.

---------------------------------
EDIT: do sada zvanično prijavljeni učesnici!

1. Suhoj - Bf-109 F2
2. Profa - Jak 3/9
3. Milogor Strashni - Jak-3
4. Cherny - P-51B/C
5. Sandman - P-51D
6. Misa - Bf-109
7. Pele - Bf-109 ili P-51
8. Nemsy 29 - Spitfire
9. AG02 - Me-109 G-2 ili Spitfire IX
10.Otto Skorzeny - Mustang mk. IV

misa

Planiram da radim dve 109-ke, tako da ću učestvovati u kampanji. Mislim da je tema kampanje preobimna, a rok prekratak.

Pozdrav,
Miša :)

sezan

Tema odlicna i nema sta da se doda!Kratko i jasno!Samo da se radi!Ukljucujuci i tebe kolega Subo!  :naughty
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Suhoj

Upadam sa zvezdinim Bf-109 F2.
Sto se vremena tice recimo sredina januara? I da traje do sredine juna.

Profa

Hasegawa Jak-3 i (mislim da je) Toko ili Dakoplast Jak-9, oba SFRJ.
Možda i oba ::), a možda, u šta sumnjam, i nijedan... :think
Bogu fala što sam Lala! :)

milogor_strashni

eduard jak 3 1:48 + LH - shumadija manevri
ako stignem upada i meser iz spanskog rata - akademac

u svakom slucaju, podrzavam,nadam se da ce biti puno dobrih radova (i pokusaja  ;D)

Pozdrav,
Milan

cherny

Ja ni nemam druge makete sem ovih nabrojanih.  ;D
Ako sve bude kako je planirano sa vremenom, biće "triple build" P-51B i C - Hasegawa, Academy i  Revell.

Sandman

Moj kandidat bi najverovatnije bio Italeri 1/72 P-51D, uz aftermarket set dekala za RV Gvatemale.

A mozda, shodno raspolozivom vremenu, padne i Academy 1/144 Spitfire Mk.V

PELE

Ucestvovacu i ovde, najverovatnije 2x Me-109 ili 2x P-51 u 1/72...

Svidja mi se sto ce ucestvovati dosta ljudi u kampanjama, imam osecaj da je MK posle duzeg vremena ponovo zivnuo!  :)

Pozz

Nemsy_29

Jel moze od Zvezdinog Mesera u 1/48 da se napravi neki u domacoj semi?

Sijamski_Mrmot

Evo i ja cu, iako sam gusenicar, da podrzim veliki odziv i bar da ocetkarim neki od navedenih, sta nabavim :) 

:pilot

cherny

@Nemsy - ne bas, bar ne bez vecih prepravki. Onaj u muzeju je G-2, a posle rata smo imali G-2, G-6 i G-10, a F nikada.

Nemsy_29

Ulazim sredinom Aprila(a mozda i ranije) sa partizanskim Spitom Mk IX u 1/48.

mutayu

Nastavljamo sa organizacijom kampanje! AG02 ce je voditi a ja cu moderirati. Sve sto je Airsuba predlozio i napisao ostaje da vazi. Molim zainteresovane da nastave sa prijavljivanjem i da se izjasne koje ce makete raditi. Pocetak kampanje je 01.02.2011. i dotle ce pravila biti definisana i sve ostalo pripremljeno.