MI-24 Zvezda 1/72

Previous topic - Next topic

sezan

Bilo je dosta reci o Zvezdinom izdanju Mila 24..ali slabo fotografija, jer one kao sto znamo vrede za 1000 reci!Evo malo iz moje kuhinje istih, mozda nekome posluze!Svi delovi su na 4 grane dati u poznatoj Zvezdinoj tamno sivoj plastici ALI sa primetno vise detalja nego obicno ,kada izuzmemo kokpit koji je skroman!Ali cena apsolutno adekvatno prati kvalitet,sta vise...!Providni delovi zadovoljavajuci i dekali skromni kao i obicno!Dati su motori i opcija sa otvorenim panelima za iste!Linije panela su primetno plice ali fino odlivene i ako se izbegne p5rvise "predprefarbavanja" ,nemoraju se produbljivati!U suprotnom...suprotno..Uz neki aftermarket set za kokpit ili samogradnju ,moze da se uradi stvarno odlicna takmicarska maketa! Generalno ocena je pozitivna i mislim da ova maketa vredi truda!

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Suhoj

Ne bi se slozio sa tobom u "cena prati kvalitet".
Imam  i Hobby boss i Zvezdin Mi-24 i Zvezdin je detaljniji (plus sto ima motore kompletne) a i konturno tacniji a kosta manje nego HB-ov.

Kokpit je bolji HB-ov al Zvezda daje dekale za kokpit tako da moze da se uradi najnormalnije i da se ne primeti manjak detalja ako je kanopi zatvoren.

Neki eceraj ili rezin naravno da ne skodi i za jednu i za drugu maketu  :)

sezan

Kad bi jos znao da ne pricam o ceni u Srbiji ... ;D...Sta bi reko ,na cenu od 10$ ? Da je dzabe!?  :naughty U pravu si ,ali i to zavisi od toga sta uzimas za reper ! Svakako dobra maketa samo su mu paneli previse plitki i to mi se nesvidja jer ima da se produbljuje dooobro ! Pozz!

dragan_mig31

Dobra maketa ali kokpit je nula.Ovo sto su ovako otvorili motore i dali delovi mislim da je previse za u 72.Videcemo kad je neko od vas uradi.A to da je konturnije tacna od HB uopste ne igra neka uloga jer kao sto sma video HB do sad izgleda bas kao praiv mi-24 kad se uradi(da ne cepidlacimo za + - neki mm).Ja sam HB kupio za oko 10-11 eura tako da ne vidim koliko je to zvezda jeftiniji.HB ima nekoliko mana a to su : linija od livanja na sred poklopac kabine,manjak IC mamaca.ostalo je sve vrhunsko.

Nemsy_29

Dragane HB je kod nas 19e a Zvezda 14e. U kokpit idu dekali tako da se "sareni" kada se zatvori, ali je druga prica kada je otvoren. Ovde na forumu je bilo uporedjivanje Zvezde i HB i isti slicni su (sad ne znam za detalje). Paneli nisu veliki problem, mogu solidno da se odrade sa "mokrim" washom i sa grafitnom ovlovkom. Za nase uslove i cene bolje je uzeti Zvezdu nego HB koji je preskup.

Suhoj

Panele ne moras produbljivati.
Isti takvi su na PAK-FA a trenutno ga radim.
I posle 2-3 sloja boje i kamuflaze paneli se i dalje normalno vide.

sezan

Dragane uopste nije "mnogo" izdetaljisan i nije mnogo za 72 ku! Ja vec vidim da ce to da bude dobro a i ima na kutiji slika sklopljenog i mogu ti reci da deluje odlicno sa otvorenim panelima na motorima!A sto se cene tice,reko sam da cena koju sam JA platio nije mnogo i da je to uredu za taj kvalitet ,da ne kazem i ova "srpska" cena od 1400!S obzirom da je HB 1800-1900 din i nema opciju sa otvorenim panelima ,onda je logican izbor Zvezda po meni!
A i Italeri koji sam ja radio ,koji je rustican skroz LICI kako kazes ko pravi MIL-24 ali to nije dovoljno.Sto se tice kokpita,kao sto kolega rece ,ima solidnih zamenskigh dekala ...pa cak i da se ostavi otvoren poklopac kabine opet bi trebao da se zagledas dobro i provalis sta je u pitanju..ili da padne malo samogradnje dodatne,sto ce najverovatnije da se desi u mom slucaju.Pozz!

Jadgkommando

Radio sam pravi Research oko Milova prethodnih godina, ovaj 24 mi je omiljen heli.
tako evo par reci o Mom misljenu sto se tice maketa u 1/72 ovog vazduhoplova.

Pored ove Zvezdine makete Hobby Boss nema sta tu da trazi.
Prvo i osnovno kod Zvezde je odradjeno 99% tachno ono sto
je Zvezda htela da odradi. To sto je cockpit uproscen to je cist
deal sa aftermarket proizvodjachima. (Pavla/Eduard i Aires itd).
Oni ce uraditi uskoro cockpit pa kome nije dovoljno detaljan
samo to lepo ubaci ofarba i cao.

@ Dragan
To ako si ti nasao za 10e maketu preko ebay-a ne mora da znaci da je realna cena (a nije).

Zvezdina maketa je xtra jeftina za ono sta dobijate a to je Najtacniji Mil-24.

Cak u svim razmerama!

Quote from: dragan_mig31 on 16-01-2011, 12:10:42
A to da je konturnije tacna od HB uopste ne igra neka uloga jer kao sto sma video HB do sad izgleda bas kao praiv mi-24 kad se uradi

Ovo nije zezanje ni Trumpeter a ni Hobby Boss nisu
"pogodili" oblik trupa kada se frontalno pogleda. Uradjen je totalno prav a
na pravom Mil-24 je asimetrican!!! To je OGROMNA greska ali ogromna i tu uloga Hobby Bossa prestaje...

...ako tebi lici hobby boss Mil-24 kada se napravi na pravi to ne drzi vodu da Zvezdina maketa sa
trachnim trupom ne igra ulogu jer je to Zvezda perfektno odradila. Cockpit i sitni detalji mogu da se dorade
ali ceo trup  :headbang NE.

+ogromna prednost je canopy kod Zvezde, otvoren polozaj, pogotovo za ubachen aftermarket set..

To da lichi HB  ok, ali meni cak i Revell u 1/72 kada se napravi lichi na pravi a on nije tacan em je
kratak em prav zakovice i sl. pregazilo ga vreme (A cak i on kao takav ima uradjen canopy da moze biti otvoren).

Ono sto je dato na maketi (imam je i ja u rukama), postaje
lagano standard za 1/72 tj standard novih maketa/new tool-a.  Videcemo sta ce Dragon
da uradi sa svojim 1/72 maketama,  pogledajte Glostera Meteora = Egal sa Tamiya ali u 1/48.

Evo za naseg kolegu Gigu Ser Predraga fotografija da vidi sta je seam line u kutiji "perfektnog" Hobby Bossa.