Republic P- 47N thunderbolt , Academy 1:48

Previous topic - Next topic

milogor_strashni

Akademijeva mrcina... verovatno se tu svasta pricalo o ovoj maketi.. nesto tipa... super je al nije tamia.. fali ovo ono... i sl... radim ugavnom oob...pa kom obojci kom kec iz matisha

radicu ovo verziju ->
dakle.. August '45, Iwo Jima.. nije se nesto naratovao preterano...

Uklapa se super.. malko gita tu i tamo.. ali sam provalio da se uljani ubica laka za nokte (iz lilija) savrsheno gotivi sa hubrolovim gitom tako da.. malko gita.. malko tog "uljanog acetona za nokte" preko da odstranim vishkove  i nema zezanja sa shmirglanjem uglavnom ni malo.. + ovo cudo uopste ne nagriza plastiku...(kad sam ovo otkrio... umalo da se udavim od srece (i isparenja)  :hahaha )

elem, sredih elisu... poceo farbanje hvar-ova... motor prosto place za nekim zichicama (pa cu da ga ispostujem najverovatnije). ici ce i jedan tank za gorivo na nosacu ispod trupa i 2 bombe ispod krila...

kutije stajnog trapa i za municiju ofarbane.. mm 1584e- chromate bojom.. kao i razne sitnice.. tockovi trenutno izgledaju savrseno i deluju skroz profi (ali na zalost igrackasto)  pa cemo to malo da uprashnjavimo i matiramo...

kokpit je bilo uzivancija raditi (nije 72ka)... osim svojerucnih pojaseva.. sve ostalo je kako je bilo ... oob.. :)

za sad sam licno zadovoljan.. sredjujem mitraljeze.. maskiram i farbam nekom gloss farbom.. kao primer.. vec sam probao kako prijanja farba na taj primer(3 ili 4 slika) i sasvim sam zadovoljan.. cak i posle maskiranja i bez neke zastite preko (lak, pronto..) sve izlega super i dalje,ne ljusti se farba...

Btw, nisam hteo da se bavim nekim profi slikama sad.. mrzi me da budzim svetlo i svasta nesto...tako da..kad bude gotovo.. bice valjda i lepshih slika.. za sad, sorite, molim vas

Tolko za sada. Idemo dalje.

Pozdrav,
Milan

Imam samo primedbu na pojaseve sedala koji bi (po meni) morali biti svetlije boje i definitivno manje zaprljani.

Što se makete tiče, uočio sam 2 mane:
-propeler ima listove suviše u špic
-donji obod (okvir) kabine je pretanak pa canopy nekako nije baš kao original.

Josip

Sandman

Za sada ti odlichno ide - ne znam da li imash neku sliku kokpita pre sklapanja trupa, ali ovo malo shto se vidi deluje jako dobro. Mozda samo malo chippinga da dodash na ivice sedishta jer se taj deo sigurno gulio posle duze upotrebe...

Shto se tiche pojaseva na sedishtima treba proveriti reference, na slikama se uglavnom vidjaju pojasevi na naslonu sedishta u svetlijoj boji (neshto tipa krem/off-white) dok su ovi na sedishtu u boji koze. Dodushe sve ovo sam gledao na referentnim slikama za D verziju, ne znam da li je kod N bilo neshto drugachije.

Na P-47D "Eileen" u 1/72 koji sam zapocheo pre par godina za kampanju West front (josh uvek je u fazi rada zbog zastoja u radu sa ecovanim delovima), kaisheve sam ofarbao po ovom gore shablonu

Shto se tiche ostatka radova, svidja mi se kako si odradio tochkove, a i sve povrshine ofarbane u Chromate Yellow ce dobiti tek na izgledu nakon washa ;)

Chekamo nastavak... slike su skroz OK, iako je svetlo slabije, dobro su kadrirane ;)

mig-29

Goran A.

Nema veze sto nije Tamija, moze itekako dobar da bude. Obzirom na cenu, odlican je.