Bf-109 F-4/B ICM 1/48

Previous topic - Next topic

Srdjan

Pa da pocnem i ja nesto da kacim majku mu  :D

Ovo je prvi od dva messera koja planiram da uradim:

Kad se pogleda izbliza izgleda ovako:

Po mom amaterskom misljenju sasvim solidno  :super

U planu je sema:

A tu su naravno i dekali:

Ovo je prvi avion koji pokusavam da sklopim posle vise od tri godine, i ujedno prvi u 1:48, i prvi kog radim sa AB  :zvizduc Bice veselo...

Svaki savet u radu ce mi svakako dobro doci, ali mene pre toga interesuje da li je iko od vas radio ovu maketu ranije, i da li postoji nesto na sta treba da obratim paznju?

Aj' pa uzdravlje  :cheers

Srdjan

Nasao sam na netu sliku aviona Franka Liesendahl-a koji nameravam da uradim:

Ne slaze se sasvim sa semom koja je data u sastavnici gde su izostavljeni zuti detalji (na repu je bela umesto zute, a sa donje strane je sve jedna boja - siva), a nos aviona je tamno zelene boje, umesto crne kao na slici.  :think

Sta je ispravno sad?

Meni se svakako vise svidja ova sema sa slike  :super

Ako je neko upuceniji u lik i delo velikog asa, nek rece koju...

imalko

Spiner i kraci propelera bi trebalo da budu tamno zelene boje (RLM 70 Schwarzgrun). Po mom mišljenju verodostojnija ti je šema na ovom profilu koji si postavio. S obzirom da je u pitanju zapadno ratište kormilo pravca i donji deo poklopca motora bi trebalo da bude žuto. Ima nekih profila gde su taktičke oznake na trupu (Broj 1 i "strela") takođe prikazani žute boje ali izgleda ipak da su bili plave boje...

Srdjan

Hvala veliko, onda sam razresio misteriju i mogu da pristupim izradi.  :cheers

Naredne slike za vikend  :caooo

Kerber

Samo napred !
I ja imam za ovaj avion obe sheme, svi kazu da je njihova tacnija..Sta je tacno, ja ne znam sigurno...
Wikipedia, neki sajt o JG.2...

Srdjan

Maketa je show program  :D Na prvi pogled izgleda daleko bolje  :zvizduc

Posto se Ukrajinci nisu bas pretrgli sa sastavnicom, a brojevi delova postoje samo u sastavnici, na ramovima se snalazis metodom "ovo lici, blago cici", posto uz vecinu delova dobijes 10 posto flasha gratis  :D I kod uklapanja imam malo problema, posto su negde omanuli i za citav milimetar, pa moram da deljem plastiku.

Ali ne dam se ja!  :mjetal

deda

Da li imas cudnu saru sa donje strane trupa, nesto u vidu zadebljanog odlivka po sredini?

Srdjan

Oooooo da! Mucim se sa maketom katastrofa...  :deadhorse Je l' i ti sastavljas? Bas da mi kazes kako si uklopio prednji deo trupa  :headbang

Dada

Ako hoces da ti se nos aviona lepo uklopi, ne ubacuj motor... najbezbolnije resenje... Veruj mi...
Sklapao sam dva ovakva, tako da imam iskustva sa ICM-om. Lepa je maketa. Malo sirova, ali da se doterati.

Srdjan

Quote from: Dada on 09-02-2011, 21:30:46
Ako hoces da ti se nos aviona lepo uklopi, ne ubacuj motor... najbezbolnije resenje... Veruj mi...
Sklapao sam dva ovakva, tako da imam iskustva sa ICM-om. Lepa je maketa. Malo sirova, ali da se doterati.

Sad je kasno  :-\ To sam i ja posle shvatio. Nsto sam zbudzio, ali sad me ceka dosta gitovanja i smirglanja, pa kad to doteram, kacim da vidite koliko sam uspeo da spasim situaciju.  :pilot