1/72 Me Bf 109 G14

Previous topic - Next topic

chgrof

Radi se o Academy maketi razmere 1/72. Nisam se sreo sa ovom maketom na forumu pa sam odlucio da podelim iskustva.
Sto se tice plastike vrlo sam zadovoljan sa kalupom i nivoom detalja,kao i sa poklopcem kabine.Polovine trupa se nisu
najbolje poklopile,ali svejedno,to mi nije pokvarilo utisak.Kabina mi je delovala malo prazno pa sam dodao po koji detalj.
Kada budem ubrzao sa radovima postavicu jos slika,a za sada sam okacio samo sliku kabine.

ubermagog

Dobar početak, napravi mu i ubaci kajšiće na sedište od neke folije ili lepljive trake.

Academy Messerschmitti u 72 se i meni lično veoma dopadaju, za tu njihovu cenu se dobije puno toga i može dosta različitih varijanti da se iskombinuje!

PS. linkuj direktno fotografije i koristi opciju 'insert image' iz menija

chgrof

Da nastavim sa slikama...Radovi za sada teku glatko i bez vecih problemcica.
Izvinjavam se na losem kvalitetu slika.

husky

Obrati paznju da li tvoj primerak iz kutije ima jos jednu malu budzu odmah u nastavku grbe poklopca mitraljeza na nosu i iznad nje mali usisnik, od propelera gledano sa leve strane.
Inace lepo napredujes.

Warhawk

Husky verovatno misli na ovu manju ispod desne budže, po noj se prepoznaje G-14

Inače, obrati pažnju na oblik horizontalaca na Academy maketi. Mislim da su veći nego što treba ili tako nešto... više liče na one sa Fw-190
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

husky

Da, na to sam mislio.
Mada ta budzica nije samo odlika G14, imali su je cak i neki G6 i kasniji modeli G serije, valjda je neki kompresor ispod koji bi trebalo da bude na onim avionima koji su imali tropski usisnik sa druge strane, ako se ja dobro secam.

chgrof

Evo skrpih nesto od starog smeca,treba jos doterati malo.

ILIJA iXa

Pa lepo ovo deluje!
Sto se tice saveta slusaj kolege imaju oni iskustva i znanja! ;)
Samo me zanima kontrolna tabla i ostali instrumenti su farbani ili su dekali :think ne umem da ocenim...?

Pozz

chgrof

Kontrolna tabla je farbana (iskopacu neki bolji fotoaparat pa cu se potruditi da napravim kvalitetnije slike),nisu ukljuceni
dekali za kokpit,a i da ih ima ne bih stavljao dekale,ja bar vise volim da farbam kontrolnu tablu. :)

husky

Odlicno izvedeno na sedamdesetdvojci, svaka cast...  :cheers