Italeri 1/72 P-51D

Previous topic - Next topic

Sandman

Mislim da je ovaj panel bio malo ispupchen u odnosu na lim iznad njega, pa zato zelim da isprobam ovu ideju - teoretski zanimljivo zvuchi pa hajde da vidimo shta praksa kaze :D

Sandman

Danas sam odradio neizlivene panele na bokovima...

Maske zalepljene...sledi prskanje Surfejsera...

Surfejser naprskan, a nakon nekih pola sata Gunze micromesh krpicom ispolirane ivice gde su stajale maske...

Po mom mishljenju, efekat vishe nego zadovoljavajuci!
Samo josh da se dodaju nitne i linije panela gde nedostaju...

Jedina omashka koju sam napravio prilikom crtanja maski je vezana za prednji deo - ova bochna linija panela koji sam napravio treba da ide ispod najnize horizontalne linije panela ispred krila, a ispalo je da se zavrshava iznad nje... no dobro.. prezivecu sa ovom greshkom...

voja

Ако ћеш радити нитне по том Сурфејсеру пази да ти не попуца. Дешава се.

.

ubermagog

izgleda vrlo dobro i sasvim uspelo!
možda bi mogao da preprskaš polutke jednim tankim slojem finog surfacera da lepo dodatno spoji ovo što si dodao sada i plastiku da se ne bi okrnjilo po ivici?

voja ima dobro zapažanje, te nitne bi verovatno trebalo mikro burgijom umesto iglom ili nitnerom da bi se izbeglo pritiskanje!

Sandman

Hvala za sugestije oko nitni - moguce da cu ih samo lagano obeleziti iglom, bez pritiskanja, i to nakon sklapanja polutki trupa... za sada neka se ovi paneli sada dobro osushe, poshto Surfejser neko vreme "radi" nakon nanoshenja...

Warhawk

Odlično ovo ispade! Vidi samo ga izlakiraj kad se osuši, da se ne bi krunio po ivicama (veća je površina u pitanju...)
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Goran A.

Za ove kaskade moze i hobi kolor npr. bela mat ili prajmer u spreju na istoj bazi. Odradice i akrilna boja i prskalica, probao pre nekoliko dana, tri-cetiri deblja sloja i gotovo. Ovako se nece kruniti i manje je osetljivo.