Tiger I Late 1/72

Previous topic - Next topic

Aki

Напокон готов !
Макета започета 2008. године, досад се вукла по полици, све узмем мало урадим, па оставм, док ми није пукло, и узео одрадио до краја!
Овде има слика пројекта у раду
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,3859.0.html

Изузетно много дорада, све у самоградњи. Дорађивани су ауспуси, додате нове сајле, држачи сајли од пивског лима, перископи возача и радио оператера исто од пивског лима, мрежице на решетци мотора, држачи за гусенице на куполи, вар који спаја кров куполе и куполу, браници са стране су скроз истањени и растављени, да би се реалније дочарала оштећења. Цимерит је посебна прича. Скидао сам га бар 3-4 пута, док нисам био скроз задовољан. Рађен је тамијином алатком и тамијиним гитом. Урадио сам и нека оштећења на цимериту, па сам их офарбао у основну црвену(минијум), коју се немци корисити као прајмер. Цимерит сам намерно негде одрадио неправилно, јер сам виђао често тако на сликама правих.
Мало сам експериментисао, урадио сам јако слабу зелену шару преко жуте, да делује избледело.

Hawkeye

Kako si radio cimerit?Sve pohvale na odlicno uradjenoj maketi i nadam se da ce biti na nekoj diorami uskoro :) !

'Уживај младићу за младости своје!'

Sandman

Odlichno je ispao Aki :) posebno mi se svidja kako si ocrtao chipping na limovima oko auspuha i okolno prljanje.

Jesi li sajle za vuchu menjao nekom zicom ili si ostavio one plastichne?
Deluju mi nekako tanje nego one sa ramova...  :-\

nesha

Алекса -мајсторе! Ово  вреди видети за пример :bravo

Zlikovac

Aki, molim te okaci koju novu sliku po danu. Tu izbledelu kamuflazu na ovim slikama jedva da mozes nazreti, a zivo me interesuje.
A na tom tvom Tigru ima sta da se vidi! Bravo!  :cheers

Zlikovac

Uh, ogresio sam se u prethodnom postu kad sam rekao da ste jedini, niste, ali i dalje isto mislim o slikanju odozdo!

drazen

Svaka čast za dorade. Bočni "blatobrani" mi se naročito sviđaju :o kao i ovaj prelaz zelenom-baš kako treba  :super

Marko M

Lep rad. Na nekih fotkama vise lici na 1/35.

Aki

@Hawkeye
Цимерит је рађен тамијиним гитом и тамијином алатком за цимерит, написао сам горе у тексту  D:)

@Срки
Сајле су Карајине, оне пластичне су предебеле. Али они "наставци" на крају сајли су са пластичних сајли.

Bojan Ue

Odlican Tigric Aki, bas mi se dopada! Cimerit je boli glava. Sto rece kolega Marko na slikama izgleda kao da je u 1/35 sto znaci da su ga detalji dosta oplemenili!  :super
Jedno pitanjce u vezi cimerita: kolika je sirina te Tamiya alatke za cimerit obzirom da je ovo ipak 1/72? Ja sam na 1/35 radio nekim malim srafcigercicima ali bi bili preveliki za 1/72.