U.S.Armoured Personnel Carrier M3A2 HALFTRACK Tamiya 1-35 skale

Previous topic - Next topic

Darijan

Poslije M113 evo i ovo vozilo je gotovo isto solidna maketa bez ikakvih vecih problema evo slike pozz

gasha

pin markove bez obzira sto su odozdo treba ukloniti, pregitovati. Vozilo se radi i odozdo.

flanker

Da, pin markovi i spoj polutki na točkovima. Ostatak je extra  :god
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

ubermagog

dobro je, al što reče Flanker - obavezno sredi te gume, ošmirglaj gaznu površinu da se poravna pa zafarbaj!

i dodaj par vojnika kad je već otvoreno vozilo  ;)

ILIJA iXa

Odlicno :o Imas smisla za detalje :bravo
Slazem se za tockove da treba srediti ovo ostalo je majstorski odradjeno :god

Pozdrav :D

Darijan

Hvala vam na komentarima. Ja sam danas to malo zbrzao sa prestavljanem makete pa tako da sam i zaboravio da ona ima set vojnika i da nisam skroz zavrsio te detalje tipa tockove i gusijenice jos se dvoumim o blatu nekom ili samo dobar sloj prasine hmmm.Kazi te ????pozz

Messerschmitt

Ок изгледа. Саветујем ти да мало више поведеш рачуна о чишћењу делова када их скихеш са рама јер разни трагови ливења кваре укупан доживљај сјајно офарбане макете.

gasha

Ako se nisi dosad igrao sa "blatom" nemoj ni sada. probaj prvo na necm starom. Samo naprasnjavi tockove i malo oguli gusenice i to je to. Mozes  instriment tablu i rucice da drajbrasujes. Sto se limarije tice ne diraj vise nista.  :super

medico

vrlo dobro, definitivno imas potencijala , imas tu lakocu prljanja i rada sa pigmentima ipak gladao sam pre par dana i M113, provlaci ti se 'serijska' greska sa decalima , definitivno obrati paznju na postavljanje decala , verovatno ih lepis na mat boju bez hemije  .
Probaj da pre potapanja decala u vodu odseces visak decal filma  skalpelom i lenjirom posebno je lako na zvezdama , neka voda za decale bude topla a kad vec jednom postavis decal na maketu i namestis mu poziciju uzmi stapic za usi/nos drzi ga palcem i kaziprstom gotovo paralelno sa povrsinom makete i rotirajicim pokretima istiskuj vodu i VAZDUH od sredine decala ka spoljasnim ivicama , ponovi vise puta tako da svaki sledeci put vrsis veci pritisak na decal. Ovo i odsecanje decal filma bi trebalo da pomogne a dobro je imaketu lakirati pre lepljenja decala.

obrati paznju na ciscenje delova od viska plastike mada su ti vec skrenuli paznju na to, mitraljez, ruchice menjaca i slicno, koliko vidim ovaj m3 nece nikuda bez volana  :D

efekti guljenja ... nikad srebrnom ! sem ako delovi nisu od aluminijuma . relisticne efekte radi HB ili B grafitna olovka probaj sa vise njih pa ces videti razlike i nijansama i jacini 'metalnog ' odsjaja

efekti stakla ...na farovima i instrument tabli....sjajnim providnim lakom ili 5min epoksi lepkom (http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,7806.msg76147.html#msg76147)