Aircast NJ-21 jastreb

Previous topic - Next topic

Stefan

Najzad stiglo. Rezinska maketa naseg kolege Dusana, mogu reci posle analiziranja delova i resinskih otisaka da vredi svaku paru.
Meni interesantan model a verujem i vecini koja prati nase vazduhoplovstvo.
Proizvođač: Aircast, Srbija. Merilo: 1/72. Cena: 25 eura

Kvalitet izrade je vrhunski za rezinsku maketu. Panelizacija je fino i uredno urezana i ima je podosta (da ne kazem kompletna) za rezinsku maketu u ovoj razmeri. Unutrasnjost kabine sadrzi dve instrument table (treba ih obogatiti panelizacijom) i dva izbaciva sedista odlicnog kvaliteta. Stajni trap odlican sa svim pratecim delovima, uvek se moze dodatno obogatiti zicicama. Poseduje kasete za IC mamce i dva nosaca bombi, mitraljezi su takodje posebno uradjeni i to korektno. Moze se uraditi verzija sa izvidjackim kontejnerima ili sa skinutim tip tankovima sto podrazumeva i aparate Republike Srpske. U kutiji se dobijaju dva vakumska poklopca kabine ali i dodatni kalup za izradu istih. Poseduje semu farbanja i oznake Lifthere-a aparata broj 501. Sto se kvaliteta rezina tice ovaj moj primerak je odlican, a gledajuci kroz lupu i malo smirglajuci nisam nasao vazdusne dzepice i rupice od livenja. Kao sto se vidi na slikama nema puno viska rezina od livenja, ali kao i svaki resin zahteva smirglanja i dosta rada ali uporedjujuci sa ostalim rezinskim maketama koje posedujem negde oko 30 komada, ovaj je stvarno vrhunski.

Ja cu svakako kupiti jos jedan, imam nameru da radim i izvidjacki i RS aparat.
Sve u svemu Odlicna maketa, uz prethodnog Galeba, a nadam se uskoro i jednosedom Jastrebu pa da se upotpuni kolekcija.
Dusanu skidam kapu i neka samo tako nastavi.