Trece takmicenje maketara "Santos Dimon"

Previous topic - Next topic

pekar

Ko hoce taj i moze !

Ocigledno da ovi NECE !

Pa ljudi ovo im je 3 ( TRECI ) put .

piski piski pa se usere .
IL-76

Gusha

Ahm, malo ste drugari preostri sa ovim stavovima.Jeste najverovatnije u pravu sto se tice tehnickih stvari, ali daj da ne ubijamo jednu sustinsku stvar a to je neciji entuzijazam.Posto se pomalko razumem u organizaciju takmicenja, znam koliki je trud neophodno uloziti da se organizuje takmicenje a satisfakcija je nikakva.Problemi te cepaju sa raznih strana, ti se nerviras i kad sve nekako dovedes do kraja, stanes pred zid da te jos streljaju kritikama.Onda se pitas dal se vredi baktati ponovo.Ja nikada nisam bio na tom takmicenju, i nemogu da komentarisem, ali predpostavljam da su momci u  organizaciji u startu bili saseceni raznim pametnjakovicima u samoj skoli koji po principu: "stasesadoviklincipaleikoj'cemojdaorganizujuistosadijamoramsnjimaaprimamplaticudanistaneradimidajdajatoubijemustartudabogdapropalosve", uvek zagorcaju stvar.Moja glavna zamerka bi samo bio los izbor datuma odrzavanja.U prvoj polovini godine je samo Moson i bolje to tamo prebaciti i probati da se bolje odradi reklama.Pred kraj godine imamo cetiri ustaljena i bitna takmicenja gde ljudi stvarno zele da odu.Ovo upada kao peto po redu i ljudi ce u startu da odustanu.
Ako je takmicenje ograniceno samo na avione, ok, vazduhoplovna gimnazija i sve to tako bla,bla, nece ubacujemo oklop.U okviru avijacije onda prosirite na sve uzraste i kategorije i mozda ce biti bolji odziv ui takmicenje uspesnije.Ovako, koliko vidim, ulozen trud je veliki, entuzijazam potrosen ,zelja postoji a efekat mrsav...

Profa

Problem je u tome što su prošle godine imali itekako pomoć, i upravo entuzijazam mladih je bio podržan, pa je ispalo kako je ispalo zbog toga što učenici nisu glavni u organizaciji, nego samo operativci.
Preporučujem čitanje prošlogodišnjih komentara: http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,10646.0.html - što se mene tiče, njihovo ponašanje prošle godine je uzrokovalo moj nedolazak ove, a dodatna ograničenja su me samo učvrstila u odluci...

Suma: trebalo bi ovo sve da pročita onaj ko je glavni u organizaciji, pa nek' vidi šta će i kako će dalje...
Bogu fala što sam Lala! :)

modellius

Hajde ja i ja dodam nešto, savršenog takmičenja nema, niti će ga biti, uvek ima koji mali propust, a što se organizatora tiče mislim da je kolega gusha to jako lepo opisao, uradio si, sproveo si, ali nemoš još na spavanje i da se odmoriš, prvo da te streljamo malo sa zamerkama, glupim komentarima a i da se svađamo malo, rđavom q..cu i dlaka smeta.....Jako mi je žao kada se jednom takmičenju desi ovo što se desilo VA ali ( a ovo je još žalosnije što moram da izjavim ) šta su tražili to su i dobili. Ja sigurno neću kretati na put zbog samog sebe i da prijavim jednu maketu, imam 12 klinaca u klubu ( popularizacija maketarstva ) od kojih pola radi oklop a pola avione. I šta sad? 9 juniora i 3 kadeta od kojih pola u startu otpada jer nemaju " krila " a ni ostali ne mogu da se takmiče jer na takmičenje mogu samo seniori, a znam koliko im znači kada dođem sa takmičenja i podelim im medalje koje su osvojili, ta njihova sretna lica su neponovljiv i predivan momenat ! I to bi trebalo da bude u prvom planu, zato smatram da je ovaj put organizator u potpunosti promašio temu i unazadio jedno takmičenje koje je moglo da ispadne jako lepo, samo se nadam da su naučili lekciju i da će ubuduće obratiti malo više pažnje. Pozdrav
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

Suhoj

Ja kao kadet da dam neko misljenje...
Nisam bio ni sad a ni na prosla 2 iz jednog jako bitnog razloga a to je SAMO AVIONI
Da, ja radim avione al isto tako radim i tenkove i zivim u Beogradu al nisam hteo da dodjem jer je to glupo pravilo i jer ko sto pomenu Witman tim pravilom otpada gomila maketa a i maketara.
Druga stvar je zasto se takmicenje zove Santos Dimon?
Neko je vec ranije spomenuo a ja ponavljam sad al pored toliko bogate istorije naseg RV i velikih avijaticara sto za vreme mira sto za vreme rata vi se uvatili Brazilca.
I takodje se javlja sad razmisljanje "3 puta nije uspelo, ko kaze da ce cetvrti"?
Zato moj savet....uzmite i pitajte ljude iz klubova sirom Srbije za pomoc, siguran sam da ce pomoci, dogovorite se sa skolom da batale ta pravila ili da IZNAJMITE prostor pa imate sopstvena pravila posto je lokacija u sustini super i steta je ne iskoristiti potencijal. Takodje prosirite takmicenje na SVE kategorije maketa.
Ovo je do sad vrlo neozbiljno tako da ako zelite ista da uradite moracete da menjate mislim da ste neki kredit "bice bolje sledece" sad vec ispucali.
Ne pisem ovo zlonamerno vec samo kao savet.

Goran A.

Moramo imati malo razumevanja za par stvari. Skola nosi naziv "Vazduhoplovna akademija" pa i otuda odluka da letelice budu iskluciva kategorija. To za mene ima smisla. U vreme dok sam pohadjao tu skolu, vozila me uopste nisu interesovala. Santos Dimon je veliko ime svetskog vazduhoplovstva. Koliko takmicenja u Srbiji nosi ime srpskog vazduhoplovca? Odgovor na ovo pitanje nalaze da nemamo pravo da im spocitavamo izbor imena.

@Airacobra

Kretenski? Da nisi preterao? Mislim da jesi.

Suhoj

@AG02
Stoji to da je vazduhoplovna al isto tako je to maketarsko takmicenje, ako je takmicenje u Mosonu u poljoprivrednom fakultetu ne znaci da ce jedino moci da ucestvuju diorame useva psenice  :D
Salu na stranu, ako je maketarsko onda je maketarsko mislim da nema razloga da ne budu zastupljeni oklop, mornarica, figure itd. Neko radi jedno, neko drugo, ali su to podjednako makete i isti je hobi u pitanju i ista im je vrednost.
A sto se imena tice, samo kazem da je nelogicno da ima ime Brazilskog vazduhoplovca kad imamo stvarno i ljudi i dogadjaja po kojima bi mogli da nazovemo takmicenje.
Na kraju krajeva VA se zove "Petar Drapsin" zasto se i takmicenje ne bi tako zvalo? A mislim da je on svakako mnogo bitniji za nasu istoriju a i hobi nego Santos Dimon.
Just my 2 cents

Goran A.

Quote from: Suhoj on 19-10-2011, 22:29:38
@AG02
...ako je maketarsko onda je maketarsko mislim da nema razloga da ne budu zastupljeni oklop, mornarica, figure itd. Neko radi jedno, neko drugo, ali su to podjednako makete i isti je hobi u pitanju i ista im je vrednost.

Samo smo navikli da bude i vozila,brodova... Nije pravilo i ranije je bilo takmicenja na kojima su bile iskljucivo makete letelica.

milogor_strashni

ovde se meshaju dve stvari, i sto se vishe diskusija odvija, to sam sve sigurniji da je to zapravo slucaj.

Ne mogu da skapriram nikako recenicu tipa: sta su trazili, to su dobili.

1) klinci entuzijasti to organizuju - ONI su trazili da imaju takmicenje i da ga organizuju
2) obezbedjenje i skolska pravila smetaju i prave pometnju, klinci igraju po pravilima po kojima MORAJU

Ispada da se nesto zestite i bojkotujete klince jer je neko drugi (skola i obezbedjenje i pravila) pravila odredjene probleme

ja kazem, preostri ste, to je najlakse. mora da postoji "srednji put", ne samo ekstremi. Il dobro ili krsh.

mogli bi smo da im pomognemo, ako se procenjuje da je to takmicenje znacajno za bg i okolinu. Ako ne, daj da im lepo kazemo, nemojte da organizujete to, ne treba nam, mi ne dolazimo? Jel to resenje?

Primedba je datum koji moze da stoji. to je ok. ako postoji shansa, neki ti klinci izpregovaraju za prvu polovinu godine. Neki kraj zime recimo. I nek postane tradicija.

A to, kako se zove takmicenje, zasto samo vazduhoplovi, pushenje u skoli, van nje... Ljudi, ne moze se sve dovoditi u pitanje uvek (ja imam utisak da smo mi srbi shampioni u ovoj kategoriji).

Kakav to ljubitelj maketa nece da dodje na takmicenje da vidi makete iz protesta ako ne postoji u Vazduhoplovnoj Akademiji kategorija vozova, gusenicara ili figura iz 15 veka? Zasto ne bi bilo specijalizovano takmicenje samo za letilice???

Ponekad mi neki argumenti zaista izgledaju smesno.

I opet , da se razumemo, nemam pojma ko je organizacija, niko me ne placa, ja obicno sve placam sam :( ... i sl. ali mislim da nam treba svako moguce takmicenje. i takmicarima, i voajerima poput mene, i prodavcima i sl.

Odatle se radja kvalitet, a to svi zelimo, zar ne?

Pozdrav,
Milan

Profa

Quote from: milogor_strashni on 20-10-2011, 10:28:57
1) klinci entuzijasti to organizuju - ONI su trazili da imaju takmicenje i da ga organizuju
Klinci su tražili takmičenje, ali ga oni ne organizuju, samo pomažu - glavni organizator je rukovodstvo škole (tj. direktorka)
Pročitaj prošlogodišnje komentare - pametnom čoveku je to dovoljno da shvati šta ne valja i u kom smeru treba ići, a ne suprotno - ispada da je OK ako dođeš u jakni sa NATO obeležjima, ali su zabranjena obeležja srpske vojske!!! ???
Nema pušenja u školi i dvorištu - OK, podrazumeva se, i pre koji dan u KV smo izlazili iz zgrade opštine da zapalimo.

Po meni nije problem samo avijacija, nego samo seniori - srednja škola koja hoće nešto da propagira međ' omladinom, a ni njihovi učenici ispod 3će-4te godine ne smeju da se takmiče ??? Ko je tu :think
Klinci mogu takmičenje da organizuju, da banalizujem, i u kafani preko puta, i svi ćemo se skupiti da im pomognemo (kao što smo im pomogli prve dve godine), kad su oni u pitanju definitivno - znam ih par lično i svi odreda su OK momci i đevojke, ali ja i par ljudi koje znam sa sadašnjom "organizatorskom" ekipom više ništa neće da ima...
Malo istorijata: takmičenje se tako zove zato što je prvo sponzorisala brazilska ambasada - o početku takmičenja možete da se obavestite ovde: http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,6202.0.html. Preporučujem da pogledate komentare nas koji smo tada zdušno podržavali i pomagali, i da ih uporedite sa prošlogodišnjim, kad smo malo ukapirali...
Ja se s'ovim odjavljujem iz ove diskusije... :pilot
Bogu fala što sam Lala! :)

ubermagog

Ima li kraja ovoj sapunici  ???

Nikog iz 'organizacije' niti od 'klinaca' nema ovde na forumu, član "vazduhoplovac" se prijavi par dana pred takmičenje i posle ga više nema cele godine jer ni ne posećuje forum (verovatno je brisan sa foruma bar tri puta zbog neaktivnosti) - inače istu praksu gaje i organizatori takmičenja u Kraljevu i Užicu.

Ekipa koja ide na takmičenja je sada ovo izbojkotovala i to je to.

tripko

Iskreno ne vidim poentu sto se medjusobno raspravljate. Kad jedina osoba koja je ovde na forumu a povezana sa tim takmicenjem se ne pojavlje.
Sto ja licno dolazim do zakljucka da je ne zanima nista vezano za ovu temu, a da je i malo ozbiljan u organizaciji ili pomaganju skoli bio bih ovde aktivniji.
Jos jedan utisak sam ja stekao posto je organizator skola, iskljucivo ovo koristi za svoju promociju. Jel je skoro u besplatnim novinama "24sata" bio clanak
o skoli i jedan deo u centru tog teksta je bio posvecen tome kako skola organizuje maketarsko takmicenje i da je to veliki dogadjaj.
Ja bas nesto ne vidim da druga zaista veca i znacajnija takmicenja dolaze do media.

Gusha

Onda daj da prekinemo ovu zamajanciju....Ako nesto jos imada se kaze napisite pa da zakljucavamo, da se ne gubimo bez potrebe...

milogor_strashni

Svi smo izneli svoje stavove. to je super, zato forumi i sluze.

sto se mene tice, mozete da zakljucate temu.

Pozdrav,
Milan

pekar

E stvarno i treba da se zakatanči .Što je mnogo mnogo je.
Gde je  D:)
IL-76