Revell Merkava 3 1/72

Previous topic - Next topic

flanker

Naravno još jedna prelepa maketa koju nam je poslao Revell. Dosta detalja, čini mi se prilično tačno i realno urađeno.
Oko izrade nije bilo nikakvih problema, malo više vremena oduzima spajnje članaka gusenica. Uglavnom je sve iz kutije
izuzev narandžaste zastave, skupljenih cirada, zastava, crvene kantice i žice. Osnovna boja je Hu 84, Pronto kao zaštita,
a na kraju MM mat lak. Prljanje vodenim bojicama i malo pastela. Inače ovo je jedini model koji sam do sada uradio a da se
top ne pokreće gore-dole.
Svega ovoga ne bi bilo da nije bilo saveta izvesnog gospodina Sandmana, čije sam remek delo pokušao da dostignem.
Hmm upravo sam primetio da nisam ofarbao vozačeve vizire...

U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Pedja

Dobar rad, i da si napisao da je 35-ica prošlo bi.

Sandman

Dobro je ispalo ovo sa "cebetom" na kupoli - svidja mi se shto si popunio i ostatak korpe iza kupole.
Vidim da nisi napravio greshku kao ja pa da zalepish mitraljez na topovskoj cevi ukrivo na jednu stranu, jer je on uvek stajao u pravcu cevi topa...

Narandzasto platno/"cebe" dodushe mozda vapi za trunku washa josh na sebi - oko nabora, ali nije strashno.
Mozda samo da malo crnim pigmentom zagaravish topovsku cev i izduvne reshetke na desnom boku.

Periskope ove shto nisi zafarbao, zafarbaj sa nekom tamnoljubichastom gloss bojom poshto tako izgledaju na svim slikama, a zafarbaj onda tako i ostale periskope.

Od chega si pravio antenu na kupoli?
Ja sam taj detalj preskochio jer mi maketa zauzima mnogo mesta prilikom transporta a i nekako mi je lepsha bez antene, iako je tako manje autentichna :D

Sve u svemu, sasvim pristojan rad, barem znash shta sledeci put da doradish i izvezbash ;)

pozz,
S.

flanker

Antena izvučen ram. Na pdf-u koji sam skinuo su sve bile ovako bele, veoma čudno. Ćebence namerno nisam hteo da prljam, a za rešetke sam se
pribojavao da ne preteram. Cevka je napred inače crna, pa nisam bio siguran koliko će se garavljenje videti.
Da, periskopi na svim vozilima imaju neki čudan crvenkasto-ljubičast odsjaj, to sređujem narednih dana.
Hvala za savete još jednom.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Messerschmitt

Све похвале са моје стране!  :cheers

gasha

Cirada je super ispala samo dodaj wash kao sto ti Sandman rece. Ja bi dodao jos malo prasine i izgulio gusenice, nedostaje ti i malo kontrasta u boji na izbocinama i coskovima.

Von Smuk

Vrhunski odrađeno, svaka čast!  :cheers

Plavac