Alfa Romeo GTV Twin Spark 16v 1/24 Tamiya

Previous topic - Next topic

SerbiaModelkits

Pozdrav svima
Evo jedne prave egzotike
Kultna Alfa GTV ovog puta u Sparkic verziji
Šta reći za ovo pravo remek delo od Tamije.Prava brutala i poslastica za svakog maketara
Svaki detalj je uradjen,otvaranje haube ispod koje je 16v motor, enterijer skinut ,podvozje,šasija znaci zamerka ne postoji
Klijent je ovu lepoticu imao u steku i cekao nekog da to uradi kako treba
Maketa ne ide u klasičnu rosso varijantu,nego smo se odlučili za ovu "teget"metalik
Tako da ću vam u ovom topiku prikazati celokupan proces gradnje
Uživajte

Krecem sa podvozjem i motorom,trudio sam se da što više istaknem sve te detalje šasije

SerbiaModelkits

U ovom postu sklapanje enterijera
Pregršt detalja,posebna stavka je instrument tabla
Klijent je birao boju sedišta i mislim da je boja legla samo tako
Na neke detalje sam posebno obratio pažnju,pa sam tako logo na volanu ,satici na instrument tabli, odložio UV lepkom da dobijem imitaciju stakla
Naravno pod sam flokirao i uradio jos po neke detalje

cherny

Prelepo izgleda! Ako nije kasno, imas greskicu, ne postoji srebrna na srednjem delu instrument table. Ovo je 916 phase 1, cela tabla je bila crna, uljucujuci celu centralnu konzolu i otvore za ventilaciju. Ovako moze da prodje kao phase 2, ali su instrumenti drugaciji.

SerbiaModelkits

Ja sam na internetu našao 916,8 bas sa takvim enterijerom

cherny

Jeste, ali to je phase 2, sa enterijerom koji je slican 156-ici, a ovo sto pravis je phase 1 sa originalnim enterijerom i drugacijim volanom:

najjaci

Svaka cast na opazanju no reklo bi se da si dosta upucen u tematiku te ti to sigurno nije bilo tesko zamjetiti. LM te maske tj konzole su relativno lako zamenljive te umeju da odudaraju od fabrickih originala. Primera radi drugar je na njegovoj 146 tu srednju konzolu imao "drvenu" koja u to vreme jednostavno nije postojala u fabrickoj ponudi za taj paket opreme nego je on to nesta budjio tako da je imao jedinstveni enterijer. Zato me ne bi cudilo da je nesta slicno primenljivo i na ovaj GTV... evo na primer jos par primerka srebrenjaka mada sa crnim cajgerima i kotacima.
Svako dobro.

Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

SerbiaModelkits

Nastavak na Sparkicu
Ovaj put finalni izgled karoserije.Uradjena boja,lak,poliranje
Zatim postavljeni providni delovi,svetla,stop svetla kao i prozori

SerbiaModelkits

Polako ali sigurno finalizacija Alfe
U ovom postu pokazujem ,kako izgleda enterijer sklopljen sa podvožjem,a zatim i sa karoserijom

najjaci

Ajme, kak je lijep :love
Sto bi rekao veliki ucitelj, bog da mu dusu prosti, ko picino oko
Nikad ga nismo pitali na sta je konkretno mislio...
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

Fredi

milan78

Kao da je sad izasao iz perionice,kao pravi! :cheers
Instagram-Peacockscaleworx