P-51D Revell 1/48

Previous topic - Next topic

vlajko&marko

pozzz svima
Posle krace pauze reših da pocnem nesto novo
Jako stara maketa sa svim detaljima u pozitivu
Krila su vec sklopljena ranije za potrebe eksperimentisanja

Radicu ga u NMF šemi samo treba da nabavim dekale
za tu potrebu sam malo eksperimentisao sa cetkicom i dobio ovaj rezultat
za eksperiment korišteno krilo od spitfire-a

i malo uvelicano

kako vam se cini?
:cheers

Suviše zrnato za moj ukus.
Probaj moju metodu sa drybrush tehnikom preko sivog prajmera. Koristim ModelMaster metalizere za airbrush.
Isto radi i Profa.

Josip

ubermagog

Ako budeš planirao da malo doteraš i doradiš ovog Mustanga možeš mu preraditi krila skidanjem tih panela pošto su na njima skoro svi spojevi bili gitovani i polirani, pa farbani srebrnom bojom, dok je trup ostajao u boji aluminijuma (poliranog).
To ti je ako hoćeš malo da 'začiniš' izgled, pa ako ti fale reference ti prijavi.

vlajko&marko

Quote from: JŽ on 05-11-2011, 19:48:18
Suviše zrnato za moj ukus.

Josip
Potpuno si u pravu da je znasto Ovo sam uradio onako nabrzinu da vidim dali imam ruku za NMF i koristio sam Koristio sam Hu-27001  Ispod ovog nema uopste nikakvog prajmera vec sam išao direktno na golu plastiku i na kraju farbao sam sa naj obicnijom cetkicom za likovno koju sam konfioskovao Marku
a ovako izgleda kad sam ispolirao posle par sati sušenja

Nabavicu MM metalizere dok stignem do farbanja
Quote from: Airsuba on 05-11-2011, 19:53:41
Ako budeš planirao da malo doteraš i doradiš ovog Mustanga možeš mu preraditi krila skidanjem tih panela pošto su na njima skoro svi spojevi bili gitovani i polirani, pa farbani srebrnom bojom, dok je trup ostajao u boji aluminijuma (poliranog).
To ti je ako hoćeš malo da 'začiniš' izgled, pa ako ti fale reference ti prijavi.
Nije ti loša ideja pogotovo što bas našto i nisam vican urezivanju panela   :headbang
Ako bude nešto trebalo prijavicu
Ostaje mi samo još da nabavim dekale  :think

dusko

Ovo sa cetkom je super, metal je kao pravi samo napred. :super

vlajko&marko

Krenuli radovi i na Mustangu

Umesto revelove instrument table stavicu tablu od ICMovog Mustanga
levo je Revelova a desno ICMova

i umesto revelovg propelera postavicu propelere Isto od ICMa
ali tih slika ce biti kad dodjem od toga
pozzz
Vlajko

vlajko&marko

Posle dosta udedjivanja samog sebe rešio sam da prerežem panele na ovom Mustangu  ;D
pošto ovo radim prvi put svaki savet dobrodošao
evo kako to izgleda

radio sam sa iglom i plasticnim lenjirom 

Bojan Ue

Dobar napredak, samo cepaj! I ja sam isto napravio neku improvizaciju skrajbera za linije panela tako sto sam uzeo isto sivacu iglu i ubacio je u olovku patenticu umesto grafitne mine i ne izgleda lose, radi posao... Dobro ide urezivanje panela, fina smirglica i tecni lepak resavaju stvar!  :cheers

ubermagog

igla (ili špenadla) u patent 0.5 olovci i savitljivi metalni lenjir (ili recimo parče ravno isečenog bakarnog lima) je najbolje za osnovno urezivanje, onda ti treba svakako i neki skrajber (Olfa, Tamiya, Trumpeter,...) da te linije pročistiš i lepo definišeš... to bi ti bila najstandardnija kombinacija za dobar rezultat, naravno pored toga imaš i razne dodatne varijacije, šablone, lepljive trake......

imaš ovde neke razlike u vrstama skrajbera i urezanim linijama http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=16431

vlajko&marko

Nastavak radova na Mustangu
Prerezao sam kompletna krila i na kraju pregitovao skoro sve urezane panele ostali samo poklopci mitraljeza i municije vidljivi

prebojio sa poklopce stajnog trapa sa unutrašnje strane

kabina skoro pa gotova

Uspeo sam da prerezem i sve panele na trupu
nevidi se na slikama baš najbolje

i na kraju za ovo javljanje sve ovo spojeno

Toliko za sada
Pozzz

vlajko&marko

Pozzz
malo po malo i
uradjeni i topovi od medicinskih igala ,maskirana kabina
I polako krecem sa farbanjem    ;D
Zutu moram da predjem još bar dva puta pa prelazim na metalajzere

toliko za veceras 

ubermagog

dobro izgleda, ta bela plastika je uzas za rad...

Ali zar ne bi bilo lakše, da si krila samo isšmirglao umesto da si urezivao pa onda naknadno gitovao panele?

vlajko&marko

Quote from: Airsuba on 07-12-2011, 22:17:22
ta bela plastika je uzas za rad...
Podpuno si u pravu ,pogotovo je užasna za frbanje cetkicom  :cry ali šta je tu je
Quote from: JŽ on 08-12-2011, 09:11:56
Ali zar ne bi bilo lakše, da si krila samo isšmirglao umesto da si urezivao pa onda naknadno gitovao panele?
Kad sam poceo da radim ovu maketu nisam planirao urezivcanje ali sam onada rekao ajde da probam da vidim kako mi ide  :zvizduc pa sam na kraju na predlog nekoliko kolega rešio da to sve pregitujem Išao sam malko dužim putem ali se nadam da ce rezultat na kraju biti dobar  ;D

vlajko&marko

Evoga ponovo ja online  Trebalo mi je celih 10 dana da se nateram da odem i uplatim internet  ;D
Ali zato se radilo na mustangu

toliko od mene
Sad je red na vas udrite sa kritikama
pozzz  :cheers
Vlajko