ЈРВ Ме-109 Г-14

Previous topic - Next topic

voja

Quote from: warhawk on 07-12-2011, 10:26:14
Mislim da bi još brže i lakše bilo da se prvo isprska bela, pa maskira samo spirala (maska u obliku klina), pa prska sve tamnom bojom  ;)

Било би брже, али имкао сам спиралу у виду декала па је зато све првскано црно. Декал се распао а мрзело ме да све сада префарбавам у белу, маскирам, . . . Онда сам се зезао на овај мало чуднији начин и редослед  :D

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

voja

Ево металних цеви митраљеза MG131 пољске фирме "Master Model". 

Тренутно још нису зелепљене, продржава их Фабер Кастелова гумица. Чисто да видим како стоје.

.

rodeo

Vojo, praznik za oko, samo nastavi.  :caooo
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Goran A.

voja

Кабина маскирана па рамови препрскани у РЛМ 66.

Макета препрскана браон бојом по горњим површинама.

Оном Фабер Кастел гумицом биће маскиране браон флеке а потом макета ће бити препрскана у сиву боју по горњим површинама.

.

Nemsy_29

Brzo ovo napreduje, svaka cast!  :)

voja

Можда буде готов и за недељу за НГ куп.

.

lord sir giga

Bravo vojo samo napred bice to sigurno gotovo za kup, pa da je vidimo.
Nego nemoj se nervirati oko delova koji je iz koje serije, pa i dan danas u nemackoj nemogu da odrede dosta gustava koji je koji  izvorno, posto su oni od olupina skidali delove, repove i slicno i sklapali dalje, kanibalizam je bila opsta pojava, a i kako nebi kada je bilo lakse sklopiti od 5 komada jedan nego ga proizvesti ukoliko nema delova potrebnih.
To samo govori koliko je taj avion bio dobar i koliko je podnosio svega i svacegasto su mu dodavali.
Steta sto su ti avioni otisli stranim vlasnicima, inace da je bilo pameti gledali bi ih i divili im se u nedelju.
A sto se spinera tice koju si belu koristio vidim da je iz dva sloja legla odlicno, posto sam ja sa MM insignija White izludeo za neke stvari dok radim.

voja

Полепљен Фабер Кастел.

Следи излазак на једно пиће па око поноћи прскање у сиву  :D

.

voja

Quote from: lord sir giga on 09-12-2011, 20:26:20

A sto se spinera tice koju si belu koristio vidim da je iz dva sloja legla odlicno, posto sam ja sa MM insignija White izludeo za neke stvari dok radim.

Тамија акрилна бела.

.

voja

Сива испрскана преко браон.

Следи скидање маски.

Прскано Аеромастерсовим акрилима разређеним са доста алкохола па се после прскања фарба јако брзо суши јер алкохол брзо испарава. Таман док очистим браш фарба је отпорна на пипање.

.

voja

Маске скинуте.

Блиц је доста зезнуо ствар. У природи нијансе боја много боље изгледају.

.

Sandman

Rekao bih da su ti baš ujednačeno ispale flekice - jel ima nekih mesta gde treba popravljati ivice ili je sve prošlo kako treba?

Lakiranje pre dekala mu prskaš sutra prepodne ili će biti još jedna tura posle ponoći? :D

voja

Нема ни једног места на којим треба поправљати ивице.

Све је испало онако како то енглези кажу "смууут"  ;D

Сада сам управо завршио маскирање за фарбање доњих површина.

Ујутру лак само тамо где ће доћи маске за прскање белог броја 55 и где ће се лепити ронделе и црни 9655.

Следи развлачење антене, ситне дораде и додавање ситнијих делова, стајни трап, . . . па лакирање у мат са Валејом.

.

Sandman

Quote from: voja on 10-12-2011, 00:02:03
Нема ни једног места на којим треба поправљати ивице.
Све је испало онако како то енглези кажу "смууут"  ;D
Сада сам управо завршио маскирање за фарбање доњих површина.

Znači nije drama :D

Следи развлачење антене, ситне дораде и додавање ситнијих делова, стајни трап, . . . па лакирање у мат са Валејом.

Wash mu nećeš raditi?