Airfix B-26 Marauder 1/72

Previous topic - Next topic

cherny

Evo neceg cime se zezam vec duze vreme, Airfixov Marauder. Kompletno prerezan, bice promenjene elise, turela na ledjima od Italerijevog B-25, svi staklici u trupu zamenjeni, rezinska sedista od Tihomira Liksa. Externi oklop na nosu je uradjen lepljenjem PVC folije. Sad sledi lepljenje repnih povrsina i krila. Bice uradjen kao Flak Bait sa kompletnim Hasegavinim dekalima (hvala Vojo!).

Sandman

hm, vidim da si bash gitovao oko vertikalca....  :-\

daj nam koju sliku bombaluka - taj deo je prosto fascinantno odradjen na ovoj maketi!  :o

dobar posao si mu odradio sa prerezivanjem - uzivo je bombonica! ;)

samo napred... ce da :fly za Moshon? :D

drakii

Opet ja sa mojim glupim primedbama, da vidish Hasegawski B26, ali i Airfix nije losh, pogotovo za ono vreme, ja ga radio onako iz kutije, a ti vidim dajesh mu koju notu vishe, bravo i samo napred.

djnik

Samo napred! B-26 je lep avion a maketa ce sigurno biit izvrsna sudeci po tome kako si je zapoceo.

cherny

Hvala na komentarima, sad ide tezi deo uklapanja repnih povrsina i glavne staklurije... :doh
@Dule: to je taj, samo ce biti bez D-day stripes.

Dada

Ovo mi promaklo :) Bas si zagrizao tu preradu... Zar su mu repovi toliki problem na uklapanju?

ubermagog

izgleda veoma dobro, vidi se uloženi trud  :cheers

da ima nade i za Airfix stakliće pokazuje kako je ovde lako (i fantastično) sređen jedan Italeri - http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=175334&st=0, ova prerađena električna četkica je odličan alat!

a možda možeš i da doteraš originalne delove da idealno naležu pa da uradiš vakum kopije navačenjem!

cherny

Marauder je dosao u finalnu fazu pre farbanja, zalepljen je poklopac kabine, motori, obojen je prostor za bombe, uradjeni su riveti na nekim delovima, okacicu fotke cim ovih dana. Planiram da uradim svetlo sivi prajmer, a zatim da crnom bojom uradim preshading plus tesko pocrnjivanje oko izduva i na delovima gde je bio prljav, pa nakon toga da razredjenom sivom i olive drab pokrijem iz vise tankih slojeva.

dragan_mig31

ja sam cuo da nemas bas vremena :D

cherny

Hahaha, pa posto je ova faza trajala 3 godine, mogu natenane  da zavrsim za sledecih 3!  ;D