Ikarbus 512 (samogradnja)

Previous topic - Next topic

Mickey

Turisticki model domaceg proizvodjaca, opet fiktivan  ::)  nastao 2007 godine, a ove godine sam malo sredjivao ovu maketu, tako da postoje neke izmene...
No, model ima amortizere, pokretna vrata za putnike.  U izradi koriscena sper-ploca, tripleks, pvc, guma, metal...
Razmera 1:22 (57x11.5x17.5cm)

i link ka galeriji  http://postimage.org/gallery/8wvj8jdw/

ubermagog

Odlično ovo izgleda!
Izgleda ko pravi  :D
Kakva je finalna obrada spolja?

Mickey

hvala :)

bolja nego na pravim  :super
farbano je auto-lakom u spreju... i koriscena je crna i bela folija za neke detalje....

tripko

E ovo je prava retkost da se vidi.
Ja na prvi pogled rekoh bih da je pravi.
Zaista zanimljiv rad.

milogor_strashni

Opa, vidi ovo! Ladno bolji neko pravi.

Svaka cast, majstorski!

Pozdrav,
Milan

Lanmi

Vrlo zanimljivo. Ne bi bilo loše, ako si u mogućnosti da nam prikažeš neke postupke u radu, da malo zavirimo i u tu stranu maketarstva. Mene bi recimo izuzetno interesovalo da prodiskutujemo malo o rasveti. Kako, šta je potrebno od materijala i slično.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Pedja

Pravo osvženje, što se mene tiče svaki detalj me zanima i sedišta i stakla i .... znači što više toga ,jer sigurno , i nesvesno, kriješ neke tehnike i za nas plastičare.

deda

Svaka cast. Super rad. Jos jednom, bravo majstore.

Mickey

hvala... trudio sam se :)
imam ja iza sebe brdo maketa, sve je to islo postepeno, od obicne kutije za sirup, do ovoga sada  8)

Quote from: Lanmi on 22-12-2011, 16:55:06
Vrlo zanimljivo. Ne bi bilo loše, ako si u mogućnosti da nam prikažeš neke postupke u radu, da malo zavirimo i u tu stranu maketarstva. Mene bi recimo izuzetno interesovalo da prodiskutujemo malo o rasveti. Kako, šta je potrebno od materijala i slično.
slike postupaka u radu imam za drugu maketu, S COACH Vulcano, jer je radjena od 2008e kada sam imao digitalni fotoaparat. Slike u izradi Ikarbusa nemam, ali imam slike restauracije ;)  (samo ne znam da li je ovo mesto i za to, ili postoji neki deo gde se pokazuju postupci...provericu). Takodje, rasveta postoji samo na Vulcanu, i nisam je ja radio, jer se nimalo ne razumem u elektroniku   0:)

Quote from: Pedja on 22-12-2011, 17:52:49
Pravo osvženje, što se mene tiče svaki detalj me zanima i sedišta i stakla i .... znači što više toga ,jer sigurno , i nesvesno, kriješ neke tehnike i za nas plastičare.

E sad, sto se detaljisanja tice :) nije problem, mada sam ja pvc koristio samo za stakla... uglavnom je u pitanju obrada drveta i kartona...   takodje kad vidim gde mogu da postam to za detalje, onda cu napisati nesto... :D

Sandman

Jako lepo i originalno!

Em što si malo osvežio podforum namenjen civilnim vozilima, em su tvoji radovi i samogradnja, pa još i ideje iz glave!

Bravo!  :cheers

Mickey

"Samogradnja"  svidja mi se termin :D

primecujem da Vam se vise dopada ovaj model u odnosu na Vulcana (koji je noviji po dizajnu, i kompleksniji... tamo nema ni jednog komentara  :cry)

Pedja

idem da pogledam  ;D

profa_chb

baš si ga lepo osvežio, izgleda bolje nego ranije :)