1:72 Aircast Soko NJ-21 Jastreb

Previous topic - Next topic

dragan_mig31

Zdravo drugovi.Ovu maketu radim vec nekoliko nedelje.Necu da pljujem rad jer znam koliko se proizvodjac namucio ali hteo bi da uputim male kritike na ono sto se meni tice.Kao prvo detalji u kokpitu su skoro nepostojeci morao sam da na pravim sve u samogradnju(Sem sedista).Drugo pretanki providni delovi koje sam morao da zamenim sa neke iz domace izradnje.I na kraju preduboke panele koje sam malo sredo uz pomoc superlepka.Ostsalo je za pohvalu i svaka ti cast Dusane sto si ovo izbacio na trziste.Bice ovo SFRJ RV I PVO nastavni jastreb(mozda naoruzan) ali trudim se da polako i lagano radim da ne bi napravio neke greske koje stvarno ne bi hteo da na kraju vidim kad zavrsim maketu.

PELE

Велком бек Драгане!

Муку мучиш са овим балваном али ће на крају бити одличан, само напред!  :cheers

husky

Lepo to tebi ide...daj da napravimo jedan u 1/48!  :cheers

sezan

E jesi mazohista ,samo takav. Volis te rezine da deljes...
Super izgleda,vec ga vidim ofarbanog.  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

anki

Dragane,

Ovo je sad trka sa Dusanom ko ce prvog da zavrsi. Samo napred.

Pele,

Ako je ovo balvan onda stvarno uopste ne poznajes rezinske makete. Ovo je vrhunska rezinska maketa, za nas izusetno zanimljivog aviona. Naravno rezin nikad nije jednostavan za sklapanje ali zato daje priliku da se kolekcuija obogati sa veoma retkim maketama. Uradio sam gomilu rezinaca do sada i odgovorno mogu da tvdim da su ove Surline makete u samom vrhu za ovaj tip kitova.

dragan_mig31

Da je vrhunski ne bi se slozio.Ali je 10x-20x bolje nego neke koje sam radio prije.Resin je previse krut moram da kazem.Ali da moze da izgleda dobro na kraju moze.Zato ga i radim.Inace ne planiram da zurim sa maketom da ne bi napravio neke greskice.Jedino me bune tip tankovi.Imaju rupe za kamere.Jel ovaj 501 nastavni imao to u realnost ili ne?Ja nisam mogao da nadjem nikakav info na netu dosad.

DUSAN123

@Anki;Hvala na podrsci,ali kao i svaka rezinska maketa i ova ima svojih nedostataka koji su uslovljeni meni trenutno dostupnom tehnologijom...

@Dragan mig31;U principu,svi Jastrebovi su imali otvore za kamere u vrhovima tip tankova.Ovaj 501 je imao otvore koji gledaju na dole,a neki su imali otvore koji gledaju sa strane(mislim da se radi o 505,513),pogledaj postavku ispred muzeja JV,tamo ima razlocitih verzija.

dragan_mig31

Hvala ti Dusane :) znaci da napravim i stakleni deo kod kamere.

husky

Hebeno dobro ti ide za sad...  :pilot :mjetal

Registered user

Izmakao mi taj "balvan" na Novogodisnjem, dok sam se presabrao, ode svih 6-7 komada sa tezge.

dragan_mig31

Novi update.Kokpit malo doradjen.SPojevi 99% sredjeni.Prednje i srednje staklo zalepljeni,spoj sredjen mada sam ih malo ostetio smirglanjem pa sad mi ostaje da sve to ispoliram pre nego sto bi mogao da farbam.Ostaje jos puno toga sto bi morao da sredim da bi maketu doveo na neki normalan standard.

dragan_mig31

Malo po malo jastreb dobija sve delove i priprema se za farbanje.Imam jos nekoliko panela da urezem odozdo i na samom grbu,da dodam mitraljezi i onda ide farbanje.

PELE

Баш си је лепо дотерао, супер изгледа!

dragan_mig31

Farbanje je skoro gotovo.Ostali su jos crveni izduv,crni dielektrik na grbu i vertikalcu pa moze da ide na lakiranje.Boje su revell 57 revell 68 i hu 230.Inace uzivo su boje puno tamnije bas kao sto bi trebale da budu ali imam problema sa osvetljenjem tako da deluju puno svetlije.Boje su i malo fejdovane i uradjen je pre/post shade ali ne vidi se bas jer sam to sveo na apsolutni minimum.