Jak 1/3 , 1/48 What if...

Previous topic - Next topic

husky

Pre nekog vremena dobio sam greskom kompletan trup Eduardovog Jak 1 umesto samo providne delove kabine kako sam narucio proizvodjacu.
Kako su mi ostala krila od takodje Eduardovog Jak 3, pokusao sam da ih uparim, zajedno sa kokpitom delom Jak 7 delom P-51A i dobijem nekakvu maketu.
Providni delovi kabine su kombinacija Jak 3 i onoga sto sam imao od ostataka drugih maketa.
Dobice i krilne topove zbog poprilicno debelog krila.
Dosta problema je naravno bilo oko upasivanja svih tih delova razlicitih maketa, a evo kako je tekao postupak izrade sve do danasnjeg lepljenja oznaka i prljanja.
Maketa nosi standardne Ex SFRJ oznake.
Mnogo gita, lepka i truda je utroseno da se napravi ovaj Jak Frankenstajn...
Boje su kombinacija Valeho akrila i MM enamela, prajmer autolak u spreju, a lakovi flore polish i Humbrol mat lak.
Prljacu ga crnim tusem i suvim pastelima.
Sve je farbano free hand, bez koriscenja maski.

ubermagog

super ti je ovo fora!
:pilot

mogao je i prvi Yugo 'mlažnjak' da bude  :D

husky

Bolje da sve ovo nekako uklopim nego da mi stoji u steku, barem je originalno!
He he he!  :pilot

PELE

Quote from: husky on 31-12-2011, 16:49:19
Bolje da sve ovo nekako uklopim nego da mi stoji u steku, barem je originalno!
He he he!  :pilot

Имаш право...  ;)

Изледа одлично, браво за креативност!  :cheers

husky

Ostao je samo da se uradi nisan u kabini, malo laganog prljanja oko topova i pito cev...

Sledece slike ce biti u galeriji uradjenih maketa!

airbamby

Jako lepo se uklopilo, zamisao i izvedba je super  :super
Mozda je wash malo jaci, ako imas volje mozda bi bilo bolje da to malo korigujes da ne bude tako crn (siv, braonkast...)...
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

husky

Ok!
Sta predlazes konkretno?
Vec sam izasao iz stosa...

ubermagog

Zanimljiv ti je ovaj marinac  :)
Jel ima kuku za sletanje na nosač aviona "Igmanski Marš"  :D

Za voš probaj 'umbra' ili 'burn umbra' nijanse, to su ti braon boje - biće prirodnije od ovako crne...

husky

To Subo!
Samo mi je trebalo koje boje da koristim!
Kuku nema, recimo da je What if iz Pule 1949 godine...

Sandman

Zvonko, možeš komotno da u umbru dodaš zrnce plave - time će wash dobiti blaaaago zelenkasti ton i lepše će se uklopiti u kamuflažu - možeš tu varijantu i odozdo (obzirom da na nosačima nemaš prašine braon boje koja bi se uvukla u linije panela).

Bitno je samo da dodatak plave bude bukvalno zrnce, jer jako utiče na promenu kolorita!

Sviđa mi tvoj "whif" stil rada - barem nikad nemaš dilemu šta uraditi sa lošijim maketama na kojima treba eksperimentisati sa tehnikama i kamuflažama!  :super

husky

Hvala na savetima!
Probacu to danas da uradim!  :cheers

su27rules

Jako dobar WIF uradak!!   :god :cheers :super