Tri prsta smrti

Previous topic - Next topic

vesthepes

Trumpyjev 1:35 SAM-6, malo točnije 2K12 Kub + friulmodellissimo gosenice

Vrlo zabavna stvar za sastavljanje, i malo pavze od avijacije. Ovo mi je prva maketa - da ne leti  :pilot Rakete su prilično preduge, pa jih je bilo potrebno skratit. Mnogo je tu zezancije sa gosenicama. Svaki "link" je trebalo, da se očisti i spoji sa ostalima i tako jedno par dana...
Imao sam neku slikicu Libijskog kuba ostavljenog u Čadu za vreme Toyota ratova sa Gadafijem - nigde se nisu lepo videle oznake, pa sam ga ostavio bez. Trebao sam možda, da napišem neki broj na arapskom, al eto...

Hvala vam na gledanju i komentarima

Miroslav Š.

Prvo moram da kažem da sam laik za oklop-gusenice i ovakvi sistemi nisu moja jača strana po pitanju poznavanja. Imao sam kontakta tokom 99.godine i kasnije sa samohodnim raketnim pukom iz NS-a koji je bio (a i sada je) opremljen sa ovim PVO sistemom. Nisam video rakete ove boje. Molim te da ovo ne shvatiš kao pridiku.
Samo vozilo mi se veoma dopada kako si ga uradio :cheers
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

KuKLiNsKi

nema ni ovaj oznake tako da ne brini (=
http://www.militaryfactory.com/armor/imgs/sa6-gainful.jpg
a i rakete su iste samo što imaju djelove različite nijanse... neka stara boja bila u skladištu pa... =))
jako ljepa maketa... sigurno zauzme cjelu prostoriju... ako ne veličinom onda silom  ;D

vesthepes

Hvala vam na komentarima.
@ Miroslav-  ma ne, uopšte ne bi to tako shvatio, i ja sam totalni laik, kad se radi o ovim kantama... Ali postoje slike gde su te rakete sasvim bele il bež boje ili slično. A vidio sam i zelene ...
@kuklinski - stvar i nije tako velika koliko je visoka, a sad i ovisi koje ti je omiljeno merilo. Meni su moderni avioni u 1:48, tako, da je ovo po širini mala stvarčica prema razponu krila nekih aviona.

Evo te slikice, koja mi se dopala:

airsuba

dobra je, možeš i kasnije neki arapski broj da dodaš - ionako su najčešće bili ručno upisivani

sad ti samo fale 'harlem globtrotersi' da kompletiraš scenu  ;)

Aki

Јако лепо урађено, ја бих му урадио мало јачи чипинг, мада је и овако добар!  :)

Janjic

Super je ispala i mnogo mi se svidja ("posudio" sam tvoje fotografije na svoj hard disk  ;D )! Svaka ti cast  :super
凸(¬‿¬)凸

Suhoj

Meni se isto svidja, umeren weathering, bas taman.
Svaka cast  :)

Starac sa planine

Vozilo mi se jako sviđa. Jedino što na ovim fotkama ima i gume na blatobranima (bre, znao sam šoferski izraz za to, al sad mi na vr jezika - zavesice?) a to nije frka dodati i kao što već rekoše, rakete su mnogo čiste i bele. Na fotkama se jasno vidi glava bež boje i sitni detalji dosta tamniji. A i par puta sam u JNA video naše sisteme, rakete su bile pomalo prljave.
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

vesthepes

Ko prvo stvarno vam hvala ljudi, na rečima i kritci, drago mi je što se vam sviđa, mislio sam, koji je meni, da ovo kupujem, nisam valjda samo ja tako lud, da mi se ta grdosija dopala. :super
@Airsuba
ma baš zbog tih kauboja, mi se fotka još tolko više sviđa :)
@Aki
Da samo znaš kolko je boja ispod, smejao bi se, nikako se nisam mogo odlučiti, jel da gulim ili ne, nakraju bez čipinga, a i nisam još tako spretan, pa sam krenuo na umereni wash...
@Starac
Priznajem, štošta tu fali, a i ova gornja ograda oko raketa je odviše, pošto je na slici nema.

Al, ko što sam reko, stvarno sam "fresh" šta se tiče "oklopa", nemam ni dobre dokumentacije, nit sam znao u šta se spuštam, koje oznake, koje države, hteo sam i nešto iz ramadanskog rata, al sve fotke crno-bele, nikako, mi stvar nije krenula, amaterski totalno, sretan sam sad, da je "završena"

djos & filip

Vec je sve receno, tako da ostaje samo da se pridruzim vec iznetim misljenjima.
Odlicno uradjeno vozilo, sa malo dorade na samim raketama izgledalo bi savrseno.

Ali i ovako je stvarno vrlo lepo izgleda.

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......