PT-76 1:35 samogradnja

Previous topic - Next topic

Gemini

Evo da se predstavim sa jednim od mojih radova. Sama točnost makete je  :headbang, ali prije svega prihvatio sam se toga projekta zbog isprobavanja različitih tehnika bojanja, staenja i slično. E sad je na vama red da prosudite, koliko sam u tome uspeo.

Samo su gusenice fabrikat (Friul) a sve ostalo plod mašte i živaca.

zivorad

Covece,daj ne zaj****aj, :zvizduc ovo samogradnja? Ma ovo je trumpeter ili dragon  :lol :lol :lol :lol
Salu na stranu ispadose mi oci  :o :o :o,pa ovo je fenomenalno.Svaka cast  :god :god :god

rodeo

Mozes nam reci nesto vise o maketi? Gde si nabavio nacrte, kako si skalirao na 1:35, od cega su tockovi, cev.... I koja je ovo rondela, meni bas nepoznata.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Sandman

Zanimljiv rad, i egzotičan zbog oznaka - rekao bih da ovaj tvoj PT-76 predstavlja finski primerak?
Samo bi rondela trebalo malo manja da bude i sa manjim a debljim plavim prstenom

Gemini

Nacrta nema, nego samo fotografije i skice iz kojih sam preračunavanjem dobivao dimenzije pojedinih sklopova. Da, to je taj finski pt-76, ali kako sam več u prvom postu napisao, stvar je onako samo od prilike, čak ni top nije taj koji bi morao biti. Prije svega svrha tog projekta je bila igra i kako več rekoh trening tehnika.

A evo i postupka izgradnje objavljenog na OMF-u
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=17791&highlight=pt76

Vladimir

Sjajno izgleda  :cheers,samo da nije Finac.
Ф89 НС

Aki

Врло добра самоградња, свиђа ми се!
Мало је можда купола предимензионирана у односу на тело, али није страшно.