Хокер Харикен I; AZModel; 1/72

Previous topic - Next topic

voja

Ево једне рецензије Харикена са платненим крилима од AZ Model -а а све у духу топика о 100 годишњици српске војне авијације где нам се другар Сандман пати конверзијом Ерфиксовог Харикена  >:D

Ова рецензија Сандману неће бити од помоћи, али некоме другом можда и хоће  :)

http://krila72.wordpress.com/vazduhoplovstvo-vojske/hawker-hurricane-i-early/

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

Warhawk

Hvala na recenziji, fino i detaljno.

Sword je imao problema sa livenjem rezina, često su se pojavljivale pukotine na većim odlivcima (npr u ovom slučaju kutije stajnog trapa),
ali vidim da su u AZ-u uglavnom rešili stvar...
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

voja

Sword нисам имао прилике да видим јер када сам се одлучио да га набавим већ је био нестао са тржишта.

После се појавио овај па сам помислио да је у питању потпун нова макета а оно у ствари препак.

Није баш најсрећније решење, али се да укомбиновати са Ерфиксом и тако добити једна јако лепа макета Харикена са платненим крилима.

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

airsuba

Imam ga u originalu, tj. Sword - vrlo je 'grdan' za sastavljanje, a najveći problem je u tome što mu ta 'lepa' rezinska kutija za stajni trap uopšte nemože da stane unutar krila i trupa!
Toliko sam to šmirglao i turpijao da je rezin postao providan, plastiku sam takođe tanjio, i opet je bilo tesno... stoji mi u nekoj kutiji tako napola urađen...

Sword ima vakum kabinu, ovde je sada odrađen kako vidim prilično dobar plastični.