U-boat type XXIII Trumpeter 1/144

Previous topic - Next topic

Slobo

Hristos voskrese!

Nije me bilo odavno sa nekim radom, a ova podmornica je čekala mesecima da bude završena, što zbog obaveza, što zbog moje lenjosti  :zvizduc Iskoristih ove praznične dane da je privedem kraju i zadovoljan sam kako je ispala. Maketa je dobra za rad, lepo se uklapa, a od tri ponuđene varijante komandnog mosta ja sam odabrao ovu zatvorenu varijantu, uglavnom da bih izbegao detaljisanje ionako sitne unutrašnjosti otvorenog mosta. Sa druge strane dodao sam ogradu na "palubi" i sajlu, od tanke žice izradio lestvice, zatim dodao antenice i jarbole za zastave i otvorio veći deo otvora na podmornici, naročito one na mostu (odličan test za mikroburgije i živce  ;D). Podmornica je okrečena u potpunosti revelovim akrilnim bojama i lakirana istim mat lakom, wash rađen razređenom crnom bojom a slivanje rđe tankom četkicom i kombinacijom par revelovih akrilki opet. Evo slika:

I za kraj jedna sa starijom sestrom:

Srećan Vaskrs svima koji ga danas slave, zdravi i veseli bili!

KuKLiNsKi

ljepa nema šta =)
sajle su super ispale

milanco

Lep rad svaka cast. Uvek mije drago da vidim lepu podmornicu.
Mozda je prelaz izmedju rdje i boje ostriji nego kod vece podmornice ali i ovako lepo izgleda. Ja boh pored ovolike rdje malko jos zamusavio trup, ali to je ono sto bih ja uradio. Ne shvati ovo kao kritiku mozda samo ao ideju za narednu podmornicu.
Jos jednom odlican 5 ;)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

tripko

Jako lose ti je rdja ispala, pristojno si ga ofarba ali ta tehnika rdje nije bas srecno resenje.
Fali tu jos prljanja, nije samo jedna nijansa rdje dovoljna fali tu jos sto sta.
I ovo moze biti samo pocetak prljanja podmornice a nikako kraj, pogledaj malo
po netu kako se rade pomocice ti oko tehnike prljanja.

Slobo

Bilo je tu više nijansi rđe ali je na kraju jedna više došla do izražaja. Prokleti makro mod, uživo bolje izgleda  :D Inače na većoj podmornici sam rđu radio vodenim bojama a ovde sam hteo da probam nešto drugačije. Za sad ostaje ovakva, možda probam jednom sa pastelima da je zaprljam dodatno.

Pozdrav!

Aki

Фарбање је одлично испало, као што колеге кажу рђа је мало јача, ја бих је ублажио, али је генерално лепо урађена макета.
Напокон да се мало активирају подморничари  :cheers