Mig-21F-13, 1:48 Trumpeter

Previous topic - Next topic

Smajser

Ovo je dugo ocekivana verzija Migonje u razmeri 1:48. Kupljena je preko HobbyEasy-ja. Cena sa postarinom 32 evrica.

Prvi utisak je fenomenalno upakovana mala kutija. Na prvi pogled mi se ucinilo da je rec o 1:72. Svaki pravi ''kutijas'' zna koliko vredi svaki cm. ''garaznog'' prostora  ;D

Duzina modela je 324 mm sirina 149 mm.

Maketa ima 190 delova od sive kvalitetne plastike, izlivenih na 10 ramova zapakovanih u plasticne kesice. Providni delovi su dodatno zapakovani u zastitnu foliju. Na sve to idu glavnog stajnog trapa od gume + mali eceraj ( pojasevi...)

Sve je izliveno veoma kvalitetno, ukljucujuci i staklo kabine. Sink markovi koje sam uspeo da pronadjem nalaze se sa unutrasnje strane, u delovima aviona koje se lepe i ne vide.

Linije panela i riverti su veoma jasni i dobro izliveni.

Opcije naoruzanja su dve rakete RS-2 ili dve R-3S za lovacku varijantu. U verziji lovca bombardera imamo dve bombe 250kg ili dva sacna lansera UB-16...pa po volji  :cheers

Sastavnica je klasicna Trumpeter knjizica na 12 strana, jasnog i detaljnog opisa.

Upustvo za farbanje i oznacavanje  je na dve odvojene kolor stranice masnog kvalitetng papira.

Dekali su dati na dve stranice (nacionalne i servisne oznake).

Imate mogucnost da uradite verzije SSSR,Cehoslovacka,Kina,Severni Vijetnam,Istocna Nemacka i Finska.

Veoma sam zadovoljan onim sto sam dobio u kutiji. Po meni je ovo najlepsa verzija Migonje.

Naravno,prostora za dorade uvek ima, posebno u delu kabine i motora. Da nam je ziv cika Eduard... :super

Mnogo ti hvala za ovu veoma dobrodošlu recenziju.
Nego pazi na reči, nismo mi kutijaši isto kao rakijaši ;)

Po meni je sve viđeno super, tako da če ovo definitivno biti moja novogodišnja kupovina.

Josip

Goran A.

Puno finog ima ali i ima nekih momenata koji kvare utisak, cini mi se da ima mesta za korekcije. Ovako na prvi pogled, poklopac kabine je dublji, cudnog profila i ugla vetrobrana, ima i stepenik ispod vetrobrana umesto finog prelaza, mesto prednjeg tocka je primetno nazad ili je citava kabina pomerena napred. Sve ovo remeti vitkost prednjeg dela. Poklopac se moze delimicno srediti pazljivijim farbanjem donjeg dela okvira i doradom "stepenika".

http://ipmsphilippines.com/wp-content/sp-resources/forum-image-uploads/buccaneer/2012/05/T1a.jpg

airsuba

Hvala ti za ovo detaljno zavirivanje u kutiju, maketa je svakako super-friška  :cheers

Za sad je jedini F-13, tako da je najbolji  :super

Trebalo bi ga pogledati uz neke dobra crteže, ali se u svakom slučaju nadam da će sklopljen izgledati dobro i što se kaže 'vizuelno tačan' i da osnovni oblici nisu previše pogrešni.

Nisam detaljnije upoznat dal su kinezi na svojoj kopiranoj verziji radili neke izmene u odnosu na original.... ipak su ubacili još jedan top i sl.

Kerber

Ihaaaaaaa.... :violin
Interesantni su im ovi sa kupastim nosevima...
Eh, moze im se...

matilda

ja znao da ih ima par, ali nisam bas ovo ocekivao...
fina maketa, a jos bolja recenzija.
fino izgleda ovako u kutiji, samo da nije ko edvard...

stevan

airsuba

Od svih njih ja sam mislio samo na onih prvih par komada F-7 i F-7I, oni su 'kopije' - ovo sve posle je njihov kineski dalji razvoj, pa nije interesantan vezano za ovu maketu...