Slavonski husari 1/72

Previous topic - Next topic

Kekso

Dobar dan kolege.
Kako nešto i nisam aktivan na ovom forumu, želio bi tomalo  promjeniti i predstaviti moj rad,
odnosno moju prvu dovršenu vinjetu.
Predstavlja pripadnike Slavonske graničarske husarske pukovnije iz 1778. godine.
Nadam se da će vam se svidjeti.

[/URL]

[/img]

Emperor

Video sam ovu dioramicu na bennos figures, lepo si je odradio kekso i hvala na pozitivnim komentarima na bennos figures za moje grenadire...

Kekso

Hvala i nema na čemu  ;)
Drago mi je da pratiš Benno's, tamo možeš puno naučiti i vdijeti prekrasnih figura.
Ako misliš da ti nekako mogu pomoći slobodno mi se javi.

Emperor

Znam dosta sam fazona tamo pohvatao, ima neki Karlo Antonio, lik razbija figurice 72ke....E sad meni je želja da osim farbanja i parvim figurice, samo treba mi Green stuff...

Kekso

Postoje i drugi materijali za sculptanje figura, a green stuf je, kako čujem, dosta skup.
Ako već nisi, posjeti http://www.planetfigure.com, imaju podforum o sculptanju figura.
Inače, probaj na Benno's potražiti Alexa tj. njegove radove. Čovjek je iz Rusije i pravi
je umjetnik.

Emperor

Hoću, hvala na savetu... :cheers

iniko

extra su svaka čast, baš mi je drago što vidim da ih je neko napravio :-) konačno je prošle godine razjašnjeno i dodeljen "kredit" za husare kako su srpska jedinica a ne ugarska, tj to je jedina konceptualna vojna formacija(oprema taktika itd) koju smo mi izmislili :-) jedino je šteta što u gardi nema bar neki njihov vod. imaju ih mnogo lepo uradjene u diorami u beču u vojnom muzeju, milsim da se zove Arsenal, crvena zgradurina od kao neke fasadne opeke. ko je u prolazu sevap je d ane svrati ima svašta a dosta o našima koji su ratovani za njih, nisam imao pojma da je toliko maršala naših bilo kod njih. inače drvo ti je ispalo EXTRA pozdrav i sve najbolje :-)

Kekso

Hvala, a hvala i na informacijama. Nisam znao porijeklo husara, a nisam nešto ni proučavao.
Sada sam malo otvorio Wikipediju kada sam pročitao tvoj odgovor.
Ja sam samo uzeo Ruske husare od Zvezde i obojao ih prema jednoj slici koju sam našao.
A drvo je vrlo jednostavno. Žica, kit, kreč i boja, a za lišće piljevina i zeleni pigment za krečenje.
:D

iniko

sve je extra ali drvo je živo! poz  :cheers