SD KFZ 7/2 1/35TAMIYA+EDUARD

Previous topic - Next topic

ALEX T

Stara Tamiya-ina maketa.Cela serija ovih polugusenicara na celu sa njihovim FAMOM se meni mnogo svidja
iako su danas vec prevazidjene sa Dragonima AFV i ostalim Novotarijama.
Elem uklapanje je dobro ali guma na gusenicama je vec odradila svoje pa sam tu imao najvise problema kao i sa voznim delom.
Dosta je jednostavna i eduard set je pomogao da se malo popravi u smislu detalja.Farbanje je iz kutije prljanje Valejo CMK pigmenti.
Sve u svemu iako Tamiya-ine makete su vec stari kalupi ne treba bezati od njih.
Pozz

flanker

Malo više postarivanja, guljenja i prljanja da dobije na autentičnosti. Inače pedantan rad.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

I ne zaboravi, da su ćaure granata iz mesinga.

nesha

Može da kaže ko šta hoće,meni je ovo divan rad. Zašto vozilo mora da bude izraubovano da bi bilo autentično? zar ne može da bude relativno novo? Pogotovo ako se uzme u obzir visok kvalitet nemačkih boja,osnovna se retko gulila do osnovne crvene,da ne pominjemo do metala... A i vozila su, većinom, retko trajala dovoljno dugo da se izgule onoliko koliko mi to volimo da maštamo radeći naše mališane. Sve je stvar ukusa. A od stare Tamije definitivno ne treba bežati.

nesha

A,da, Aco,kvalitet fotografija ti je značajno skočio,milo mi. :-) Šteta što nisi ga uslikao pre farbanja, da vidim šta je edvard,a šta original tamija. Na ekranu mobilnog se teško vidi,a to mi trenutno jedina veza sa svetom :-(

ALEX T

Dosta eceraja je u kabini,mreze pozadi kvake sarke nosaci ...
Malo je poboljsan izgled.
Slazem se za prljanje ja isto mislim da treba imati meru pogotovu kad se gledaju slike vozila po knjigama .

Pozz