f-14 a tomcat plus Zhengdefu 1/72

Previous topic - Next topic

milan78

Danas sam dobio ovu maketu polovnu ali u celini...dakle Kinez prepak navodno Italerija sto nisam sasvim siguran,iako je gotovo identicna slika na kutiji sa Italerijem.Kitech,Italeri ili Bog zna sta je.Panelizacija negativ dok krila su blag pozitiv.Kontrolne povrsine negativ.Kokpit siromasan ali moze se doraditi rezinom ili skrecom.Uklapanje delova nije bas najsjajnije jer su mi neki delovi stigli otkaceni sa spruova i proverih pa ce biti puno gita.Nivo detalja je 3 plus.Plastika meka i videcu kakva je za rad(Boz'pomozi)...Pristojan load naoruzanja i kontejnera kao i dva dodatna tanka.4 feniksa,2 sperova i dva sajdvajndera.Prozirni delovi pristojni ali nema hud.Dakle za te pare koliko ga platih nema ni dvokrilac iz radnje.Pa polako.Ako negde naletite bice zabave.E da dekali su uzasni tako da iz steka ili aftermarket ce morati da radi.Lici na nalepnice za igracke ili vec sta.Ovo je moj prvi doprinos ovoj tematici te se ne ljutite ako nije profi ali morah da podelim jer sam jako zaintrigiran bio ovim kitom.Ziveli!!!!

Instagram-Peacockscaleworx

KuKLiNsKi

F-14 fighting falcon?!?!?  :o   oh dear lord

milan78

Tacno tako....umro sam od smeha!!! :headbang

matilda

kineska posla... ccc ... dobri su.
zengdefu i mini hobby models su dobri... dobri za izbegavanje.
ajd pa sa srecom.

stevan

zolle

Limundo ... znaci tebi sam ga prepustio  :think Ucinilo mi se da je Italeri, al` me zbunila panelizacija u
negativu, pa odustah ...
Dokon mozak, djavolja igracka !

airsuba

Piratska kopija Italerija, preurezali su ga samo (slično kao F-5E).

Ako nabaviš neke od konretnijih dekala korišćenih po sredozemlju tokom raznoraznih sukoba, možemo i da ga prebacimo u veliku kampanju.
Znaće Tomcat sigurno koja krstarenja mogu da se kvalifikuju, koliko znam mogu čak i original Italeri dekali uz malo dorade...

milan78

Imam dekale sa Nimitza,mada moze i u onu kampanju dvosedi.....mozda.Iako jednosed ne postoji.Vazi li za tomcat?

milan78

@Zolle:Ako neki U.S. jet volim onda kao iz topa F-14.Googlao sam i naletim na neku recenziju....i rekoh ako ne bude bas cena vise od upola novog Italerija hajde....pa uz muku neka ispadne nesto.Mozda.Bice valjda i on na redu skoro ali pusti Rusi pun ih stek.

Tomcat

Quote from: milan78 on 09-02-2013, 00:43:28
Imam dekale sa Nimitza,mada moze i u onu kampanju dvosedi.....mozda.Iako jednosed ne postoji.Vazi li za tomcat?
Ne vazi na zalost, u kampanji su samo kako je Airsuba lepo napisao dvosede vezije jednoseda ili dvosedi uporedo razvijani sa jednosedom verzijom, dakle F-4, F-14, A-6, TORNADO, MiG-31 itd otpadaju. Sto se tice USS Nimitz ovako napamet koliko se secam u veziji A PLUS tj B su sa njega leteli samo VF-211 i VF-24 u kratkom periodu s kraja 80ih. Za ovu verziju ti u obzir dolaze VF-11, VF-24,VF-32,VF-74,VF-101,VF-102,VF-103 (i Sluggers i Jolly Rogers), VF-142, VF-143 i VF-211, pri cemu opet ne dolaze u obzir u svake oznake, jer su svi u nekom periodu leteli i na A a VF-11 i VF-101 i na A i na D... Ovo naravno vazi ukoliko zelis da ''ispostujes'' istoriju, a ukoliko ti to nije cilj, onda stavljaj sta zelis  ;)
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

Ove koje imam su vf-142 low visibility ceo light gull gray i oko kabine light ghost gray.Taj se srusio u more aprila 1980te....

Tomcat

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...