Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

Ćomi

Pa sad..Eto recimo oko Kladova 70 godina kasnije-jel ima "blatnjavih" puteva ili nema ?!

Ja ih oko Beograda znam xyz,a o selu odakle su roditelji mojih roditelja da ti ne govorim.

Jel moze slika te hasfaltirane Kursk diorame ?

I da,mislim da je tvoj osnovni problem ovde lapsus linguae...Ne mozes asfalt da satrpas zemljom pa da on tako lici na beton ;)

Dobronamerno,
Comi
No signature.

Mika999

Ma ne ljutim se, jos bolje da me ispravite ako zeznem nesto debelo. Evo jedna slika diorame gore. Jel moze takav put da prodje ili ne? Ja sam tako nesto planirao.

Ćomi

Evo vidi-u googlu sam kucnuo-rusian village road WWII i evo sta sam dobio-

Prosto i 100% tacno...
Sad ako se tebi hoce...Diorama je tvoja ;)

Pozz,
Comi
No signature.

Mika999

steta...mada meni je nelogicno da nisu imali bas ni jedan. Lako cu ja put da pretvorim u zemljani ako "moram". Aj da sacekam jos malo, mozda neko uskoci sa jos nekom informacijom o asfaltiranom putu u Rusiji  ;D , ako ne, onda da menjam.

Tonxy Xy

maestro

Bas, da su imali asfaltirane puteve po selendarama, mislim da nisu.  :o
Lepo ti dade Comi sliku  :rtfm pa ti izguglaj i odluči, na kraju, diorama je tvoja.
Comi, svaka cas' za Dudarima ;)

Ćomi

Ha...kasno je bilo da cropujem zezam,uradio sam samo print screen...
A moram da citam tako neka stiva kad naletim na ovako neke probleme.
Uvek je stvar u ravnotezi  8)
Steta samo sto je prestao da pise..

Pozz
Comi
No signature.

Mika999

Nista, onda cu da predjem braon bojom taj put i nabacam neku zemlju i bice kao zemljani put. Steta za magistralu.... :(  :hahaha

Mika999

Od velikog smora zbog nedostatka boja i materijala poceo i onu drugu kucicu za Kursk

Za sada su samo osnovni zidovi od stirodura predjeni krep trakom. To cisto da se izravnjaju lose seceni delovi ( imam neki bzvzan kratak skalpel, totalno istrosen... :P ) Treba da se predje gitom za drvo, doda krov, daske od tavanice i grede  bla bla bla...

Kao sto se vidi na slici, kucica je isecena nekako dijagonalno, to sam namerno uradio da izgleda kao da je prekidaju ivice diorame, i taman da bi bila vidljiva unurasnjost, posto ova hocu da bude u malo boljem stanju, a ne onoliko srusena. Unutra ce biti neki stocic, mozda klupica, termo pec, televisor, xbox.....  :super

Tonxy Xy

Mika999

Ide sporije jet treba da se gitom predje i unutrasnjost, ali evo za sada kako izgleda. Cekam da se osusi, pa posle i drugu stranu, da ne bi slucajno pipnuo vec predjene delove. Bice to lepse kada se urade drveni ramovi oko vrata i prozora....

Manda

Pa bre de nadje televizor!?!?!?!?! raspravljate oko asfalta a ti oces da turis televizor, pa u tom selu ga ni danas verovatno nema svaka kuca.

Mika999

That's a good point...   :o Aaa xbox? On ne moze da radi bez tv-a?  :(

Manda

Ne zanam, ja sam stariji covek, sta je xbox?

Mika999

Aaaa, to menja stvar....Ja poceo opet da se zezam. To za termo pec, televizor i xbox sam se salio.  ;)

U kuci ce biti samo klupica i stocic.

p.s. ovo je xbox: http://inequalitiesblog.files.wordpress.com/2011/09/xbox1.jpg