Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

Mika999

Pa ajde....izgleda da malo nas voli ovakve stvari...a jos manje njih pokusa da nesto ovako napravi....

Mozda nije mnogo realno, ali meni je mnooooooooooogo lepse nego da sam napravio jedan tenk i dva vojnika kako se cesaju.....

KuKLiNsKi

pa da, ima da se tebi sviđa, tvoje su pare i tvoje kapi znoja i krvi  ;)
meni je ova predzadnja slika sa štukama i tigrom prejaka
jedino pogledaj za onaj dim iz T34 dal je stvarno tako dugo ravan pa se onda tek na podu razširi ili ga moraš več prije malo razčupat  :)

Mika999

meni su sve dobre.  :D Gledao sam to, mozda cu ga dole malo rascupati, za sada se fokusiram na druge stvari, narocito teren. Zavrsio sam put, presao sam ga malo sa zuckastim humbrol 93, kako bi dobio neki ovakav prasnjavi izgled kao sa slika, da ne bude onako tamno. Treba detaljisanje oko dzumbusa jos, kamenje pored puta i trava....

Mika999

Evo i mali update oko trave, ali treba jos... Vidi se i ona ograda sto sam dodao.

KuKLiNsKi

odlično  :)
nemoj zaboravit slomit koju daščicu i napravit rupe po njima i po zidovima od malih kalibera i šrapnela

Mika999

Rupa ima dosta po onoj drugoj kucici, ne vidi se na ovoj slici. Po daskama videcu....  Njih mozda samo "slomim" na mestu gde ce uletati PZKPFW III AUSF.M. Posto njega planiram negde iza Ferdinanda kako jurisa preko te ograde u pomoc. Najbolje bi bilo bez dodatnih tenkova, ali glupo mi je  da ostavim prazninu i bude samo jedan nemacki tenk na 3 ruska.

Mika999

Posle dve nedelje cekanja. stigao je paket iz Poljske. :) Tenkisti junaci.  :super Da ih ofarbam i time zavrsavam deo oko unisteng t-34.

Znaci jedan tenkista vadi drugog iz olupine, treci pokazuje slomljenu ruku bolnicarki, a cetvrti puca na stuku koja ide na njih.  Ovaj vojnik sto mase rukom pokazuje ceti da stane zbog same scene oko ranjenika i stuke koja se obrusava na njih.

Mali napredak oko njih

Ovom krvavom trebala je leva ruka da drzi pistolj od ispod, ali ja sam ga zalepio ovako, da ispadne kao da pokazuje ranu bolnicarki.

Mika999

kako tenkista puca na stuku

Messerschmitt

Јел може мала рецензија фигура тенкиста које си користио?

Пратим твоје радове већ дуже и види се да имаш шта да покажеш али стварно мислим да треба мало да се потрудиш око слика. Неке су готово неупотребљиве.

KuKLiNsKi

probaj vatru napravit iz te T34...  mislim.. samo probaj da vidiš dal se može
možda isto ko dim samo da naranđasto ofarbaš i tako... bilo bi fora

Mika999

Figurice same po sebi su dobre. Rezinske imaju mnogo vise detalja... ( duboke dzepove na pantalonama, drugacije face itd :D ) Spojevi kod ruku su malo cudni, mora da se poklopi bas onaj ugao koji je predvidjen da tu ne bi strcalo nista. Ali crko sam od straha dok sam ih skidao sa rama, posto prvi put radim sa njima. Nisu ko plasticne da se lepo secu nego su krute i pucaju na pritiskanje skalpelom. Veoma opipljivo, ali ipak nije toliko slabo da se izrone u rukama. Najgore po meni je to skidanje sa rama.....

Slike.... Nekad ispadnu ok, a nekad kada ih prebacim iz mobilnog u komp su skroz zamrljane ili u nijansi roze boje. Na ekranu telefona vec imam mrtve piksele....zao mi je, ali moj mob za slikanje polako umire. Dobro je da pravi i ovakve. Te sitne figurice nekada i sa makroom nece da fokusira.... Star je, sta da mu radim... P.s. Vidis ove prve dve kako jedna ima nijansu zuckaste, a druga nema. A uzivo je nesto izmedju. :D

Pokusao bih tu vatru, ali tesko ide cetkicom. Bolje bi bilo da su boje u spreju, ali meni se ne daju pare za to. :DSa strane cu da uradim par eksperimenata, pa ako ispadne koji pozitivan, samo cu da prebacim na dioramu.

Suhoj

Na kraju svega toga obavezno jedan doobar sloj mat laka po figurama i objektima i takodje mat lak na tenkove i avione  :)

KuKLiNsKi

tako sam i mislio  :)
slike probaj sredit u Gimp2 programu ili nekom sličnom...
http://www.filehorse.com/download-the-gimp/9489/

Mika999

Mogu i u photoshopu, ali onda bi ih dosta "nabudzio" nego sto jesu.  :super Kada slikam ima da uslikam jedan ugao po 5-6 puta i tako , pa cu kao pasulj da probiram po njima i izdvajam koje su dobre....  :P

Za dan-dva stize mi ovo, pa cu krenuti polako da ih radim.

Kv-1 ima gumene gusenice i to mi se uopste ne svidja...

Elephant ima plasticne gusenice iz delova i mislim da ce izgledati mnogo bolje. Ima uradjen i unutrasnji top. Oko njega ima dosta da se zezam...

KuKLiNsKi

a jbg onda =)
ja svaku sliku sredim jer neam dovoljno jako svjetlo u stanu...