1/9 ESCI Kettenkrad

Previous topic - Next topic

drazen

Nedavno završen "projekat" ESCIjev Kettenkrad u 1/9 razmjeri. Maketa je prilično stara (nekoliko decenija:)) pa su se neki dijelovi bili pomalo deformisali, vjerovatno od stajanja, izloženosti toploti, ili ko zna zbog čega. Uglavnom, uklapanje je bilo prilično loše. Farbano je  Mr.Hobby akrilkama.

Bastardo

Sa svim duznim postovanjem:
Pricaj ti o losem uklapanju do prekosutra, ali ovo igleda fantasticno! Svaka cast, majstore, rad ti je vrhunski!

miloskontra

Ovo sto tije Bastardo rekao bas sam hteo i ja da ti kazem istim recima skoro nisam video nesto ovako vrhunski odradjeno weathering ufffffff..

guster

Da se ne vidi podloga, proslo bi kao muzejski eksponat u 1/1,
al si ga cipov'o, ima bar 300 konja!

Aki

Баш си га фино остарио, изгледа ко прави!  :cheers

airsuba

Odličan je na kraju, ja nigde nevidim da je bilo problema sa sklapanjem - izgleda stvarno kao pravi  :cheers

Ćomi

Ja ovo nis' ne priznajem !
U ovoliku razmeru mogao je da se ugradi bar elektromotor, mada ja da radim-ugradio bi sus...

Svaka cast,prelepo.

pozz,
Comi
No signature.

drazen

Drago mi je da vam se dopada. Vezano za loše uklapanje, da me ne shavtite pogrešno-ne stigoh sinoć objasniti o čemu se tačno radi. Naime, bilo je manjih problema oko uklapanje šasije ali najviše oko dijela pozadi gdje je naslonjač zadnjeg sjedišta. Taj dio je bio kriv poprilično, pa sam ga "nategnuo" šarafima (onim običnim za drvo). Velika razmjera, debela plastika, pa nije bilo bojazni od pucanja iste :hahaha Vidi se još da je desna strana naslonajča malo izbačena, ali nisam uspio više uklopiti :headbang
Starenje je rađeno "spužvom" i tankim četkicama. "Wash" je bio mješavina vode, future-a i  smeđeg pigmenta (dust & rust- brown). Otprilike odnos voda futre je 50-50 a pigment sam dodavao odokativno. Na kraju blagi steel dry brush po nekim ivicama.