IJN Yamato 1:1200, Revell

Previous topic - Next topic

Deranius

Evo moje makete prvenca, japanski bojni brod Yamato. Pošto je maketa iz waterline serije, bilo mi je glupo da je samo završim i stavim na neko postolje, pa sam odlučio da napravim "scenu" i odabrao sam da to bude napad američke pomorske avijacije na japansku luku Kure, 19. marta 1945. Napad se desio baš u trenutku kada je Yamato napuštao luku.
Referentnu sliku sam pronašao na wikipediji:

Maketa je obojena po Revellovoj sastavnici, što sam kao grešku uvideo kad je već skoro bilo završeno farbanje. Farbanje je rađeno četkicama i sitniji detalji čačkalicom.

Podloga "scene" je stiropor pa zbog toga nisam mogao da koristim maketarsku vodu u kuglicama koja se topi prilikom pripreme, već sam vodu pravio samo temperama i Moment Wood express lepkom zalepio okvir, brod i dodao dimenzionalnost na jednu eksploziju. Nagib broda prilikom naglog zaokreta je rešen tako što je na stiropor ispod desnog boka broda zalepljena čačkalica, pa je taman ta strana malo izdignutija, kao što bi bilo u stvarnosti prilikom naglog zaokreta broda pri velikoj brzini.

Ostatak slika, iako su dosta slične mođete videti na mom Photobucket albumu:

Svi komentari, saveti i sugestije su više nego dobrodošli.

tripko

Evo ti jedan savet za more.
Vodu si ofarbao kako tako, uzmi akrilni medium gel neki najeftiniji jel ce ti toga trebati malo vise
zbog velicine. Uzmes neku ravnu cetkiku i lupkanjem nanosi gel svuda.
Na ovom linku pred kraj imas kako se to nanosi
http://www.youtube.com/watch?v=BdukeazAXlQ
Ono sto je je zahvalno taj gel mozes da mesas sa belom akrilnom bojom koju nanositi na vrhove talasa
pa i efekat pene mozes postici.
ovo je moj test

imas na youtube_u dosta fora pokusaj da nadjes nesto sto bih mogao da prekopiras. 
Pre sam video isti princip sa stirodurom ispod a preko akrilni medium gel i to na youtube_u

Pozz

Deranius

Hvala na savetu sigurno cu probati kad budem radio sledeci waterline.  :cheers
Sad razmisljam da pocnem Revell-ovog Tirpitz-a u 1:700.

cherny

Lepo izgleda cela scena. Pitanje za upucene, kako napraviti nesto ovako:

voja

Лепо оранжирана диорама Раде.

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

Ćomi

Jel moze jedan mali OFF ?
Sta je vic sa oranzinom, pomorandzama i papajama ? :o
Primecujem tu ikonografiju u sve vise avatara,  potpisa, sada vec i poruka...
Pa reko-da ne budem eksludiran vise-a ja pitam... :zvizduc
Ima ona narodna-jedan prob'o pa se u....
Sad vidite sta ce samnom bit ako ne odgovoritei...  :-[
Mislim, u drustvu se ne sapuce...

Pozz,
Radoznali Comi
No signature.

Deranius

Quote from: cherny on 01-04-2013, 17:57:27
Lepo izgleda cela scena. Pitanje za upucene, kako napraviti nesto ovako:

Valjda je u pitanju gel koji je tripko preporucio ili neko slicno resenje...

Deranius

Quote from: voja on 01-04-2013, 18:25:52
Лепо оранжирана диорама Раде.

.

Hvala.

Quote from: Comi on 01-04-2013, 19:16:56
Jel moze jedan mali OFF ?
Sta je vic sa oranzinom, pomorandzama i papajama ? :o
Primecujem tu ikonografiju u sve vise avatara,  potpisa, sada vec i poruka...
Pa reko-da ne budem eksludiran vise-a ja pitam... :zvizduc
Ima ona narodna-jedan prob'o pa se u....
Sad vidite sta ce samnom bit ako ne odgovoritei...  :-[
Mislim, u drustvu se ne sapuce...

Pozz,
Radoznali Comi

Zaista ne znam u cemu je fora, iskreno nisam ni primetio to do sada...

Ćomi

Ubice me moja radoznalost  :hahaha
Izvinjavam ti se za uzurpaciju topika, ali tu mi je nesto kliknulo :o
Elem - uz jos jedno izvinjenje zelim ti mirno more  ;)
I da-tripko ti je dao pravi savet.A u ovoj vodi koju si postavio kao pitanje-cenim da ima i malo v(f)atice umuljane u taj gel, ili providni silikon...

Pozz,
Comi
No signature.

Deranius

Quote from: Comi on 01-04-2013, 20:36:58
Ubice me moja radoznalost  :hahaha
Izvinjavam ti se za uzurpaciju topika, ali tu mi je nesto kliknulo :o
Elem - uz jos jedno izvinjenje zelim ti mirno more  ;)
I da-tripko ti je dao pravi savet.A u ovoj vodi koju si postavio kao pitanje-cenim da ima i malo v(f)atice umuljane u taj gel, ili providni silikon...

Pozz,
Comi

Ma opusteno ne moras se izvinjavati. Hvala na lepim zeljama. Sto se vode tice, eksperimentisanje...  ;)  :cheers

airsuba

Dobra je ideja za dioramu, moglo je more malo tamnije ko što na slici - ipak je okean  :)
Svakako je dobro izlakiraj u par slojeva (što više to bolje) da bude poput vode, ali i da sprečiš skupljanje i 'lepljenje' prašine!

Obavezno naštampaj tu fotografiju ako je nađeš u većoj rezoluciji da ti bude dodatak uz dioramu  :)

Meni isto deluje da je neka 'fata' (kudelja il' slično) korišćena za talase i penu.
Možda kad se koriste akrilni proizvodi koji mogu da se razređuju sa vodom imaš veću slobodu manipulacije.... pa kad namestiš da ti se dopadne i kad se prosuši dodaš još nerazređenog sredstva za jaču 'definiciju'... verovatno lupam, ovo nikad nisam ni video a kamoli radio  ;D

Deranius

Quote from: Airsuba on 01-04-2013, 20:45:00
Dobra je ideja za dioramu, moglo je more malo tamnije ko što na slici - ipak je okean  :)
Svakako je dobro izlakiraj u par slojeva (što više to bolje) da bude poput vode, ali i da sprečiš skupljanje i 'lepljenje' prašine!

Obavezno naštampaj tu fotografiju ako je nađeš u većoj rezoluciji da ti bude dodatak uz dioramu  :)

Meni isto deluje da je neka 'fata' (kudelja il' slično) korišćena za talase i penu.
Možda kad se koriste akrilni proizvodi koji mogu da se razređuju sa vodom imaš veću slobodu manipulacije.... pa kad namestiš da ti se dopadne i kad se prosuši dodaš još nerazređenog sredstva za jaču 'definiciju'... verovatno lupam, ovo nikad nisam ni video a kamoli radio  ;D

Naravno da ce biti dodatno izlakirana, a i slika ide uz dioramu. Sto se tice pravljenja vode za ubuduce, "Google i Youtube knows it all" sto bi rekao jedan moj drugar...

voja

Quote from: cherny on 01-04-2013, 17:57:27
Lepo izgleda cela scena. Pitanje za upucene, kako napraviti nesto ovako

Помоћу Scenic Fibres се формира то шта ти треба. У овом случају ти таласи испред прамца.
Када се формира структура онда се залије са Scenic Water.

Гледао само у Телфорду када је лик вршио демонстрацију.

http://www.deluxematerials.co.uk/pages/scenicproducts.htm

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------