Revell F-84G,1:48,Cerklje 1968

Previous topic - Next topic

yogi

Auuuu 'ebem ti sandalicu ala ga napravi !!!! Odaklen si ???
U srcu Bosna,u glavi fosna !!!! :)

milance

Odlican rad, maketa sjajno izgleda a odusevljen sam slikama. Pozdrav i samo napred

BladeRunner

pekar

Avion je urđen odlično (boja,sastav...) ali imam par zamerki :
- iza prednjeg točka ima deo koji mi deluje malko musavo i
- vazdušna kočnica koju si dorađivao tj.bušio rupe nisu baš ubušene kako treba.

Miroslav

zamorano

Uzgred, da probam da pogodim... To što pomenuše da je slikano da izgleda kao na stajanci, trik je da se slika sa dužim zumom, da li sam u pravu? Kompresija perspektive i to, mislim da pali u svim razmerama - pod uslovom da aparat može da fokusira dovoljno blizu kada se zumira. I treba slikati iz ugla koji bi odgovarao visini fotografa u odgovarajućoj razmeri. :)

Pozdrav!

Smajser

Quote from: pekar on 25-05-2013, 10:00:32

Ovo musavo iza prednjeg tocka je pokusaj doziranog prljanja. MIG Oil and Grease Stain mixture. Mozda je moglo i bez toga mada se u prirodi mnogo manje vidi.
Vazdusna kocnica me je zivaca kostala. Koliko sam uspeo da shvatim sa fotografija, spolja je sroz razbsena a posto izgleda ima dva sloja, iznutra ima samo cetiri vece rupe.
Mislim da sam makar pogodio "cevovod" koji se vidi u dnu kutije kocnice  :) I tu sam dao sebi slobodu da malo nauljim...

Smajser

Quote from: zamorano on 25-05-2013, 11:36:19
Uzgred, da probam da pogodim... To što pomenuše da je slikano da izgleda kao na stajanci, trik je da se slika sa dužim zumom, da li sam u pravu? Kompresija perspektive i to, mislim da pali u svim razmerama - pod uslovom da aparat može da fokusira dovoljno blizu kada se zumira. I treba slikati iz ugla koji bi odgovarao visini fotografa u odgovarajućoj razmeri. :)

Pozdrav!

Sve pogodjeno iz prve!
Aparat je Canon 40D a optika Canon L70-200mm bez stabilizacije + nasrafio sam mu radi eksperimenta Kenko Teleplus PRO 300 DGX 1.4x AF Teleconverter.

yogi

Bato na zaj.....j !!!!  ;)  :cheers  :naughty
U srcu Bosna,u glavi fosna !!!! :)

mrkva

Ne komentiram puno na forumu ali ovo se mora komentirati.
SAVRŠENA MAKETA! Svaka cast majstore! Do sada nisam vidio bolju maketu RViPVO F-84  :mjetal

Sneni

Mnogo mnogo dobra maketa i super slike. Ostavlja utisak da se nalazim pored prave borbene mašine koja zrači sirovom i brutalnom silom. Svaka čast!
To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

pekar

Quote from: yogi on 25-05-2013, 18:07:18

Bato na zaj.....j !!!!  ;)  :cheers  :naughty
a štooooooo  :think

FLY BY WIRE

mogu samo da kazem uzivao sam gledajuci slike....svaka cast :super

medico

odlično urađena maketa, pedantno , precizno posvećena pažnja detaljima  ! A lep je ovako komplet naoružan  ;)

savet : nemoj filozofirati sa home made pojasevima u 1/48 nego kupi generičke od Eduarda ipak izgledaju daleko bolje !
Ivice kabine, poklopca kabine i ostale ivice vratanaca stajnog trapa , servisnih otvora i slično samo malo naznači aluminijumom ...koliko god da je avion održavan na tim naj-isturenijim ivicama mora bar malo da se pohaba a mnogo doprinosi realističnosti !
Galerija mojih radova, recenzije i how to članci :

www.medicosmp.blogspot.com