Fap 13S samogradnja 1/72

Previous topic - Next topic

wulf

Pozdrav
Evo i mene posle duze pauze , ovog puta nesto malo drugacije od uobicajnog , resio sam da se oprobam u samogradnji . Kako i sam naslov kaze probao sam da uradim Fap-a njuskasa u verziji aviocisterne , u razmeri 1/72 . Koliko sam uspeo u tome vidite i sami , naravno svaka kritika i komentar su dobrodosli .

dragan_mig31

IZgleda stvarno dobro.Svaka cast

airsuba

Odlično izgleda  :cheers
Bilo je raznih interesantnih nadgradnji, naročito po aerodromima.

Šta je osnova?

Ja priznajem da konkretne varijante i podverzije tih domaćih FAP/TAM 'njuškaša' slabo razaznajem bez upotrebe fotografija.... neki su veći neki manji, neki su Magirus porekom a neki valjda Opel i Mescedes....

PS. sredio sam slike, nisu se prikazivale - ubuduće samo kopiraj 'proste' IMG linkove/kodove za njih

guster

Pitanje je kako i na kojoj osnovi,
sjajno izgleda  :bravo

Goran A.

zamlatuljko

sjajan kamion a jos bolji detalji...

wulf

Hvala na komentarima
@ Airsuba , hvala za fotke vidi se da nisam odavno nista postavljao
A sto se tice osnove ,  :headbang bilo je malo cupavo jer imaju malo slicnosti sa mercedesom iz davnih pedesetih ali nije mercedes , vec Svajcarski  SAURER , a i ovde na forumu sam procitao zelje kolega maketara sta bi hteli da se nadje u prodaji ili  sta god vec , pa me zaintrigiralo da probam nesto od toga , bila je u planu  Tam-ova 110 ali nisam uspeo da iskopam nikakve crteze sa tacnim merama pa sam odustao . Zato sad pokusavam da dodjem do crteza za legendarni daitz, videcemo !
Inace za izradu mi je bilo potrebno oko cetiri meseca !

Hitri

Goran A.

Ono sto ima od crteza su uglavnom vatrogasne verzije nasag TAM-a, moci ces da skines dimenzije prednjeg dela sasije i kabine.

http://www.smcars.net/forums/attachments/blueprints-donation/143482d1358199385-magirus-deutz-slf-24-12-1954-magirus_slf-24-12_1954.jpg

minolovac

Izgleda fenomenalno. Ja se spremam napraviti svoju 150-ku (autoradionicu) ali sam još u fazi prikupljanja nacrta i slika. FAP ti je zakon. :mjetal

Vladimir

Fenomenalno  :cheers :cheers :cheers.Kako si radio tablice?
Ф89 НС

RILE-NS

Zaista lepo i pedantno.Bilo je i pre pokusaja izrade nasih vozila, ali ovo je vrlo dobro.
Za TAM 4500 ili 5000 mislim da mogu da ti pomognem,ali daj mi malo vremena.Bice jos koji ekstra crtez za " eto da se nadje".
Slova i cifre na tablicama  bi trebale biti malo "ostrije".Naj jednostavnije je da ih nacrtas u nekoj odgovarajucoj velicini, pa ih umanjis na fotokopiru do velicine u 1:72.Ovom tehnikom izbegavas "zrnasti" izgled.