Caproni Ca-310 "Libeccio"

Previous topic - Next topic

voja

Азурова макета италијанског бомбардера Caproni Ca-310 "Libeccio" који је у 12 примерака кориштен и код нас између два рата.

http://krila72.wordpress.com/vazduhoplovstvo-vojske/caproni-ca-310-libeccio/

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

Warhawk

Hvala za vrlo detaljnu i slikovitu recenziju.
Primetio sam da je trobojka data kao dekal. Ovolike dekale izbegavam kad god mogu, prskanje će 100% dati bolji rezultat.  ;)
Svidja mi se kako je nosna staklarija rešena u vidu jednog dela. Taj oblik je dosta teško odliti bez distorzije ramova ili providne plastike, ali na maketi koju imam (Norvežanin) stvarno izgleda savršeno!

Jedno pitanje u vezi tih dodatnih plastičnih delova:
U čemu je konkretno razlika izmedju ovog prstena kapotaža

i onog koji se dobija u svim kutijama?

Ima li razlike u obliku i dimenziji ili samo panelizacija i taj mali usis?
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

airsuba

@ warhawk

razlika je u tom usisu ali je razlika i u ovom rezinskom delu koji postoji na VVKJ avionima - deo se inače nalazi između elise i prednje maske motora

voja

Quote from: warhawk on 22-11-2013, 10:40:03

Jedno pitanje u vezi tih dodatnih plastičnih delova:
U čemu je konkretno razlika izmedju ovog prstena kapotaža

i onog koji se dobija u svim kutijama?

Ima li razlike u obliku i dimenziji ili samo panelizacija i taj mali usis?

Разлика је искључиво у положају тог малог усисника. Димензије прстена су исте.
Плус имаш оне округле поклопце са по седам правоугаоних отвора испред сваког клипа на звезди мотора (слично као на И-16).
Ни једно ни друго ти неће бити проблем направити у самоградњи као ни ова два резинска дела.

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

anki

Ima li ko reference za VVKJ visebojnu semu neposredno pred rat ili za masine predate NDH koje su ostale u toj semi. Meni se bas to radi. Maketa vec spremna.

djnik

Evo malo referentnog materijala. Nadam se da ce biti od pomoci.

TISO

Pitanje u vezi ovih ofarbanih.
Ovi od VVJ dal bi to bila gore tamno zelena i koja, a na donjim površinama bianco ivorio ili svetlo siva ili svetlo plava ?
Pošto pametniji popušta glupaci vladaju svetom!

mos

Zavisi od avijona IK-3 ima malo drugaciju nijansu zelene npr. humbrol 88, a odozdo moze da bude humbrol 23.
Ostali su valjda bili sa tamno zelenim varijantama humbrol 116, a odozdo humbrol 65, 127 i 147.

mos

Na nekom od foruma sam naisao na pricu o nasem Kaproniju. Po toj prici izgleda da
nije bio skroz silver nego da je jednim delom bio u boji platna.
http://www.paluba.info/smf/index.php?action=dlattach;topic=12941.0;attach=514941;image
Ako se bolje pogleda ova fotografija izgleda da prica ima smisla.
Da li mozda neko zna nesto vise ili ima neku bolju fotku?

:cheers

12.05.
Naso sam jos jednu fotografiju koja govori u prilog tome da mozda nije bio skroz silver.