Fujimi 1/72 Mitsubishi F1M2

Previous topic - Next topic

Aleksa

Ovo je strava. Boli glava! :god  :o

Warhawk

'Fala, evo još  ;D
Ovo je mali korak za ovu kampanju (već završenu nažalost), ali veliki korak za završetak ove makete...

Konačno sam sredio platno, koje je prenaglašeno. Svi ispupčeni detalji moraju biti uklonjeni, ali to je mala žrtva za ispravljanje ovoga.

Koristio sam par debljih slojeva Surfacer-a 1200 razredjenog Gunze Levelling Thinnerom otprilike 40:60. Samo se naprska...

...Ustvari, baš se nakrlja (zaboravite sve o tankim slojevima i urednosti)  :mjetal

Kada se sve osuši, polako se šmirglom 800 ili finijom šmirgla dok se ne otkrije vrh rebara, pa sredi nekim finijim (1200 pa 2500 npr)

Posle možemo ispolirati finijim gradacijama ili krpicama za poliranje. Znate ono kako uvek ta najfinija gradacija vadi malo gita sa sobom?
E, pa to je savršeno u ovom slučaju jer se rebra na taj način jako suptilno ističu. OK, sad još samo 13 puta tako  :P

Rezultat je toliko fin da se jedva vidi pod odsjajem. neuporedivo bolje od onih brda i dolina.
Da li će se videti kada se ofarba? Ne interesuje me, pošto je rezultat premašio moja očekivanja i meni lično deluje kao savršena reprezentacija platna.
A i na fotkama pravog aviona morate baš da se pomučite da biste našli rebra
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'