VF-1J Valkyrie Hasegawa 1/72

Previous topic - Next topic

Slobo

Za početak podsetnik za one koji su zaboravili  :D

http://www.youtube.com/watch?v=iaLdyY-A9Ro

Hasegawina maketa, dobro odrađena i lepo se sklapa. Primerak koji sam ja nabavio je izrađen od providne plastike plavičaste boje, što donekle komplikuje sklapanje jer većinu delova treba prajmerovati da bi se uočili detalji, što posle malo smeta prilikom lepljenja/sastavljanja. Naravno postoji i verzija od klasičnog stirena, ali je na ebay-u bila dosta skuplja od ove. Kada bih ponovo radio ovu maketu, više bi se držao sastavnice, koja vas vodi da se pojedine celine sastave, oboje i postave se dekali, a onda se te podgrupe (npr. motori, trup, kljun sa kokpitom, deo sa vertikalnim stabilizatorima) međusobno uklope jedni u druge. Maketa je farbana revelovim akrilima, uz vallejo sjajni lak kao podlogu za dekale i njihov mat lak za završnicu. Par mana makete - dekali, skloni krzanju, ali mislim da je to njihove starosti (preko 10 godina) i ružni trag kalupa posred poklopca kabine, koji sam donekle uspeo da otklonim ali je zato staklić mutniji. Gadan peh sam imao kada mi je nakon postavljanja dekala ispao uz odlamanje desnog krila i naprslinu sa desne i malo manje na levoj strani kabine  :headbang Zamazao sam to pa se ne primeti toliko. Wash uz pomoć crnog tuša i vode sa deterdžentom. Sličice:

Živeli!

Smrki

Sjajna maketa! Vraca me u detinjstvo,  kad se samo setim kako sam bio naprzen na seriju  :super
S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!